eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Δήμος Ερμιονίδας:....ανάδειξη της γαστρονομίας της Ερμιονίδας



Δελτίο τύπου Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι 8-6-2017
Ο Δήμος Ερμιονίδας με χαρά σας ενημερώνει ότι η πρώτη φάση συνεργασίας μας με την ιστοσελιδα http://www.greekgastronomyguide.gr/ του συγγραφέα και περιηγητή Γεωργίου Πίττα, που αποσκοπεί στην ανάδειξη της γαστρονομίας της Ερμιονίδας http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ βρίσκεται στο τέλος της. Έχουν καταγραφεί ήδη σε 18 άρθρα –εκκρεμούν άλλα 4 άρθρα- σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής, όπως οι ταρσανάδες της Κοιλάδας,οι υπεραιωνόβιες ελιές της Ερμιονίδας, το σπήλαιο Φράγχθι, τα αρχοντικά του Κρανιδίου, ενδεικτικά εδέσματα, χαρακτηριστικοί παραγωγοί και ένας σημαντικός αριθμός κέντρων εστίασης.
Η καταγραφή αυτή, που είναι η πρώτη φάση της συνεργασίας μας, έχει σαν στόχο την συγκέντρωση όλων εκείνων των αξιοθεάτων και των επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα και παρέχουν υπηρεσίες στο πεδίο της γαστρονομίας. Η γαστρονομία παντού στον κόσμο και προσφάτως και στην Ελλάδα εξελίσσεται σ’ έναν καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης της πολιτισμικής και τουριστικής ταυτότητας κάθε τόπου.

Οι παρουσιάσεις των πρώτων άρθρων μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν και στην Αγγλική γλώσσα γεγονός που θα βοηθήσει την προβολή και στους αλλοδαπούς επισκέπτες μας. Μέσα στον Ιούλιο θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του περιεχομένου της συνεργασίας στο Κρανίδι
 μας καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων φάσεων, οπόταν και θα σας ειδοποιήσουμε.

 Υ.Γ Σας ευχαριστούμε για την προβολή αυτής της προσπάθειας από τις ιστοεσελίδες σας. Θα σας παρακαλούσαμε όμως να γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί πλήρως και τον σκοπό του Δήμου.
Στον τέλος κάθε παρουσίασης να παραπέμπεται στο άρθρο του Δήμου και στην πηγή greekgastronomyguide.gr  όπου υπάρχει το σύνολον των άρθρων κατά κατηγορία, αλλά και συνολικά, με τις διευθύνσεις, θέσεις στο χάρτη, ώστε ο καθε επισκέπτης της ιστοσελίδας και του τόπου να έχει μιά πλήρη εικόνα της γαστρονομίας της περιοχής.

Σας ευχαριστώ ο Δήμαρχος