eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΔΥΠΕΡ: Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΑΑ ΑΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ




 



Παρασκευή  23 Ιανουαρίου 2015



Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιανουαρίου 2015   το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης  αφορούσε την:  



« Τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) και του Δήμου Ερμιονίδας  για την εναλλακτική διαχείριση των Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας»



Στην εν λόγω σύμβαση ο Δήμος μας προβλέπεται να πηγαίνει τα απορρίμματα του μπλε κάδου ,δηλαδή τα ανακυκλώσιμα, σε ΚΔΑΥ της Κορινθίας αντί σε αυτό της Τρίπολης που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος Ερμιονίδας, όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Σφυρής,  μετά από αυτή τη εξέλιξη θα προχωρήσει σε σύμβαση με τον ιδιώτη  που έχει δημιουργήσει το «Πράσινο Σημείο » στην είσοδο της πόλης του Κρανιδίου και μάλιστα θα του δίνει   το ποσό των 35,00 ευρώ συν ΦΠΑ (σύνολο 43,05 ) ανά τόνο για την μεταφορά των απορριμμάτων στο ΚΔΑΥ της Κορινθίας .

Τα χρήματα αυτά θα τα παίρνει ο Δήμος από την ΕΕΑΑ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην τοποθέτησή μου για το θέμα τόνισα ότι :

« Μπορεί ο Δήμος μας να μην πληρώνει τίποτα σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση , αλλά ο ιδιώτης του « Πράσινου Σημείου» θα παίρνει τα ανακυκλώσιμα έτοιμα μετά την διαλογή τους από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις και μάλιστα θα τον «επιδοτούμε» με το ποσό των 43,05 ευρώ για την μεταφορά τους στο ΚΔΑΥ της Κορινθίας το οποίο είναι του ίδιου ομίλου και έχει έρθει σε σύμβαση με την Ε.Ε.Α.Α.  Α.Ε.



Ο σημαντικότερος λόγος όμως για τον οποίο η παράταξή μας   θα ψηφίσει κατά, αν και δεν είμαστε βασικά αντίθετοι στην τροποποίηση της σύμβασης  είναι γιατί :



 α)  Η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε σύμβαση με την επιχείρηση που διαχειρίζεται το «Πράσινο Σημείο» και όπως έχουμε ξαναγράψει  είμαστε εντελώς αντίθετοι με τη λειτουργία του «Πράσινου Σημείου» στην είσοδο της πόλης του Κρανιδίου και έχουμε βάσιμες επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος η οποία, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς

β)   Η Δημοτική Αρχή δεν λαμβάνει  υπόψη  τις αντιδράσεις μεγάλου μέρους του πληθυσμού του Κρανιδίου και των κατοίκων-εργαζομένων στην περιοχή.

και

γ) Η θετική ψήφος θα αναιρούσε την μέχρι σήμερα στάση μας καθώς και τις αντιδράσεις μας για την δημιουργία του «Πράσινου Σημείου» στο συγκεκριμένο χώρο.

 Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ