eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

'' Έκοψε τη πρωτοχρονιάτική πίτα της η ομάδα του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου ''


Με μεγάλη επιτυχία ,μέσα σε γιορτινή κι ευχάριστη ατμόσφαιρα έκοψε τη πρωτοχρονιάτική πίτα της η ομάδα του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου τη Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015.
Παρουσία των εκκλησιαστικών εκπροσώπων, της δημοτικής αρχής ,των εθελοντικών ομάδων Φάρος, Χριστιανική Αδελφότητα Άγιος Ιωάννης Ελεήμων, Αλληλεγγύη, και φίλων του λαογραφικού, η εκπρόσωπος της ομάδας κα Σούλα Παλυβού, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους παρουσιάζοντας το έργο του Κέντρου από την ομάδα γυναικών που εδώ και δεκαπέντε (15) χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά, δυναμικά με αγάπη και σεβασμό για τον τόπο και την παράδοση.
Σε ένα ξεχωριστό οίκημα που αποτελεί δωρεά της κας Μαρίας Τόδωρη εξελίσσονται δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν την τοπική μας παράδοση (προβολή της τέχνης της υφαντικής),υλοποιούνται δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα και πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.
Επίσης, η εθελοντική ομάδα πραγματοποιεί συχνά εκδρομές πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού χαρακτήρα .
Στην τελετή έψαλε βυζαντινούς ύμνους η χορωδία της Βυζαντινής Μουσικής Κρανιδίου, ενώ στην τυχερή της βασιλόπιτας η ομάδα δώρισε μια ασημένια εικόνα των Τριών Ιεραρχών .

Η Εθελοντική Ομάδα του Λαογραφικού