eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

''3η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι ''

<<Το εκλεκτό και φημισμένο Κρανιδιώτικο ελαιόλαδο είχε την τιμητική του...>>
Φωτο- Ρεπορταζ - Επ. Κειμένου: Θωμάς Σκούρτης , Μίλτος Ιωαννίδης

Είναι φημισμένο σε όλο τον κόσμο και με πιστοποιημένη ονομασία προέλευσης ήδη απο το 1996.
Το εκλεκτό Κρανιδιώτικο λάδι με το ξεχωριστό άρωμα και τις πλούσιες αντιοξειδωτικές ποικιλίες, γιορτάστηκε το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου στον δήμο Ερμιονίδας.

Και στην φετινή-3η γιορτή- συμμετείχαν παραγωγοί, καταστηματάρχες και εθελοντές, που έχουν σταθεί αρωγοί, σε αυτή την πρωτοβουλία του δήμου Ερμιονίδας, στα πλαίσια της περαιτέρω ανάδειξης, των εκλεκτών προϊόντων της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής του τόπου μας.

Κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχή μας, που προσήλθαν στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου Κρανιδίου, το πρωί της Κυριακής, απόλαυσαν εκλεκτά εδέσματα, με βάση το εκλεκτό και κορυφαίο σε ποιότητα ντόπιο ελαιόλαδο, το οποίο παράγεται εδώ και πολλές δεκαετίες, στην "ευλογημένη" γη της Ερμιονίδας, δημιουργώντας μια ξεχωριστή παράδοση, στην τοπική ιστορία της ευρύτερης επαρχίας.

"Είναι επιτακτική ανάγκη να προβάλλουμε τα προϊόντα μας και να τα τα συνδέσουμε με τρόπο ιδανικό. με τον τουρισμό μας,προς όφελος όλων μας. Θα είναι ευχής έργον αν οι προσπάθειές μας, αποδώσουν καρπούς, γιατί αυτή θα είναι η δική μας απάντηση στην κρίση που μαστίζει την Πατρίδα μας ", είπαν με μια φωνή τοπικοί πολιτικοί παράγοντες και παραγωγοί, οι οποίοι μέσα σε κλίμα ενότητας, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι, να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, της Ερμιονίδας και να αναδείξουν-αναβαθμίσουν, τις φυσικές αξίες του τόπου μας.

Την γιορτή-μεταξύ άλλων-τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός αθλητισμού-πολιτισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, το σύνολο των αιρετών του δήμου Ερμιονίδας, ο πολιτευτής της ΝΔ  Αργολίδας, κ. Βασίλης Σιδέρης, καθώς και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες.

Περισσότερο και αναλυτικό ρεπορτάζ, στην εφημερίδα "Εικονοσκόπιο" που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου.