eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 6 Μαΐου 2012

''Εθνικές εκλογές 2012 ''

''Στις κάλπες απο το πρωί οι πολίτες της Ερμιόνης''

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης

Οι πολίτες της Ερμιόνης στην κάλπη των Εθνικών εκλογών οι οποίες θα διαμορφώσουν τον νέο πολιτικό χάρτη της Χώρας και θα κρίνουν την περαιτέρω πορεία της στο πολιτικό, οικονομικό, και κοινωνικό σκηνικό που θα προκύψει τα ξημερώματα της 7ης Μαϊού ως αποτέλεσμα  της λαϊκής ετυμηγορίας. 
Ασφαλώς το κλίμα της προεκλογικής περιόδου-σε κεντρικό επίπεδο- με το δίπολο "μνημόνιο-αντί-μνημόνιο" να κυριαρχεί  αλλά και τα (δυσβάσταχτα) μέτρα που επιβλήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια, (υπό τις ευλογίες της τρόικα) καθώς και αυτά....που αναμένονται για τον προσεχή Ιούνιο τα οποία θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, και τις επιχειρήσεις, δεν άφησε ανεπηρέαστους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι και αναμένετε να στείλουν το δικό τους μήνυμα διαμαρτυρίας  στην ακολουθούμενη μέχρι και αυτή την ώρα πολιτική, την οποία (πολιτική) έχουν ταυτίσει με τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας ΠαΣοΚ-ΝΔ. 

Η αγωνία των κομματικών επιτελείων και οι παρακινδυνευμένες προβλέψεις....
Μέσα σε αυτό το κλίμα, γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι η αγωνία που επικρατεί στα κομματικά επιτελεία και στους υποψήφιους Βουλευτές όχι μόνο για την (αναμενόμενη) λαϊκή οργή, αλλά και για την πρωτοφανή εικόνα όλων των δημοσκοπήσεων, οι οποίες δείχνουν την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού. Στοιχεία που καθιστούν απαγορευτική την όποια προσπάθεια πρόβλεψης αποτελέσματος και μάλιστα έχουν αναγκάσει έγκριτους και έγκυρους δημοσκόπους να παραδεχτούν ότι "και στα Exit Poll θα είναι παρόμοια εικόνα" κάτι που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι το βράδυ των εκλογών προβλέπεται μεγάλο ενώ δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο εκπλήξεων πρώτου μεγέθους όσο προχωράει η καταμέτρηση.
Όσον αφορά την Αργολίδα μάχη "ψήφο-ψήφο" αναμένεται να δώσουν οι υποψήφιοι της ΝΔ και ειδικά τα 3 "βαριά" χαρτιά του ψηφοδελτίου της, (Γ. Ανδριανός, Β. Σιδέρης, Π.Αναγνωσταράς),  με το ενδεχόμενο να χάσει η ΝΔ την μια έδρα (απο τις δυο που είχε στην προηγούμενη Βουλή) να παραμένει ανοιχτό. Στον χώρο του ΠαΣοΚ ο Γ. Μανιάτης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ενώ έδρα φαίνεται να διεκδικούν-αναλόγως και του εκλογικού αποτελέσματος σε επίπεδο επικρατείας- οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" με την Κατερίνα Μπόμπου να έχει σαφές προβάδισμα. 


Στην Ερμιονίδα αναμένεται να επιβεβαιωθεί στην κάλπη, η αντί-μνημονιακή ψήφος, η προτίμηση σε νέους υποψηφίους (που δεν έχουν ταυτιστεί με τα ψηφισθέντα μέτρα), ενώ εκτιμάται ότι η Χρυσή Αυγή θα συγκεντρώσει πολύ υψηλά ποσοστά ιδίως στις νέες ηλικίες.