eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης και οι φίλοι του "στόλισαν" τους Φούρνους με φεγγαρόλουστα τραγούδια!


Φωτορεπορτάζ: Μίλτος Ιωαννίδης, Κοσμάς Γεωργίου, Σωτήρης Γεωργιάδης.
"Φεγγάρι μάγια μου' κανες!"Χειροκρότημα για το ντόπιο ταλέντο!

Με φόντο το ξεχωριστό Αυγουστιάτικο φεγγάρι, η βραδιά προμηνυόταν...."μαγική" για τους τυχερούς--ντόπιους και επισκέπτες της επαρχίας μας -- που ανταποκρίθηκαν στο μουσικό κάλεσμα του Πολιτιστικού Ομίλου Φούρνων.
Υπό τους ήχους των ωραιότερων "φεγγαρόλουστων" τραγουδιών που έχουν γραφτεί ποτέ και αποτελούν παντοτινά και διαχρονικά  "διαμάντια" του Ελληνικού πενταγράμμου, η ορχήστρα "Ερμιονίδα" και οι φίλοι του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, κέρδισαν για μια ακόμη φορά το χειροκρότημα και τον θαυμασμό του κόσμου, που σιγοτραγουδούσε μαζί τους, αναπολώντας εκείνες τις άλλες....της γνήσιες και νοσταλγικές εποχές μιας άλλης Ελλάδας που "στεκόταν σίγουρη στα πόδια της".
Μόνο τυχαίο δεν ήταν άλλωστε το γεγονός ότι στα τραγούδια "Φεγγάρι μάγια μου΄κανες" και "μάτια μου η Ελλάδα", ο κόσμος-κυριολεκτικά και μεταφορικά- τραγουδούσε πιο δυνατά και από τους τραγουδιστές!


Ιωάννα Σκανδάλη



Ήταν ένα "ξέσπασμα" γιάυτά τα τελευταία χρόνια που έχουμε χάσει το χαμόγελό μας, όμως το Βράδυ της Κυριακής 6 Αυγούστου στο κατάμεστο προαύλιο της Εκκλησίας των Φούρνων ο κόσμος προσήλθε και αποχώρησε από την εκδήλωση.....με το χαμόγελο "ζωγραφισμένο" στα χείλη!
Όχι μόνο για το "ξέσπασμα" που προαναφέραμε αλλά γιατί είχε την χαρά να καμαρώσει νέα παιδιά από την Ερμιονίδα, με ταλέντο.... πολύ ταλέντο που-ευτυχώς- αξιοποιείται από τον μαέστρο του Μουσικού Συλλόγου κ. Τάκη Μανιάτη.
Η Ιωάννα Σκανδάλη και η Ματίνα Βαλκάνη, (με καταγωγή από το Κρανίδι και τους Φούρνους αντίστοιχα), κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις αξιόλογες φωνητικές τους ικανότητες ενώ ο "βενιαμίν" της ορχήστρας, Θανάσης Σκανδάλης εξελίσσεται σε.....βιρτουόζο στο μπουζούκι καθώς με την τέχνη του και τις....πενιές του με τις οποίες "ξεσήκωσε" το κοινό απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια.
Το δίχως άλλο το μέλλον είναι δικό του μιας και το ταλέντο του περισσεύει....
Φυσικά δίπλα σε αυτά τα νεα παιδιά, υπήρχαν και θα υπάρχουν οι...."συνήθεις ύποπτοι" της ορχήστρας.
Οι οποίοι έχουν ήδη καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως εξαιρετικοί μουσικοί.
Ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος με τους Δαμιανό Κουτόυβαλη (ο καλύτερος μπασίστας στην Ερμιονίδα)και Μιχάλη Φραϊδάκη(κιθάρα).

Ο Γρηγόρης Καμπούρης στα κρουστά, οι Βασίλης Δαπόντες και Μιχάλης Φραϊδάκης σε κιθάρα και τραγούδι, ο Δαμιανός Κουτούβαλης στο μπάσο, ο σολίστ και καθηγητής κιθάρας Απόστολος Καρποντίνης και ο κλαρινετίστας, καθηγητής κλαρινέτου και αρχιμουσικός Πάρης Μαμμάς υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Τάκη Μανιάτη, έχουν συγκροτήσει μια εξαιρετική ορχήστρα και αναμένουμε στο μέλλον να μας χαρίσουν ανάλογες μουσικές βραδιές όπως αυτή, την χθεσινοβραδινή στους Φούρνους.
 
Στην φώτο ο ΜΕΓΑΛΟΣ ντράμερ Γρηγόρης Καμπούρης

Ματίνα Βαλκάνη


Άλλωστε αν κρίνουμε από το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, την στιγμή που ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο και αξέχαστο κιθαρίστα Δημήτρη Κοντό, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας προς τους ανθρώπους που συνεισφέρουν στα πολιτιστικά δρώμενα της Ερμιονίδας είναι δεδομένη.
Και η στήριξη στα πρόσωπά τους επίσης.
Γι΄αυτό και ανυπομονούμε να γίνουμε "συνεπιβάτες" τους στο επόμενο μουσικό ταξίδι.
Γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι τη διαδρομή με τους άξιους που προσφέρουν σε έναν τόπο....
ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ