eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Να ΄ταν σαν άλλοτε...: ''Απόκριες του 1991 στην Ερμιόνη με το Χορευτικό και την Χορωδία του Καλλιτεχνικού ομίλου Ερμιόνης.''

'' Να ΄ταν σαν άλλοτε...''

Καλωσορίζοντας τις απόκριες, σας παρουσιάζουμε σε 1η προβολή απ΄το Εικονοσκόπιο, φωτογραφικά Ντοκούμεντα απο πρωτοπαριακές για εκείνη την εποχή εκδηλώσεις που έγραψαν ιστορία.

Τότε που όλη η Αργολίδα έψαχνε να βρεί τον Βηματισμό της Εποχής η Ερμιόνη παρήγαγε πολιτισμό,μέσα απο την δημιουργία και υλοποίηση της πρώτης Χορωδίας αλλά και του πρώτου (στην Ερμιονίδα- Αργολίδα) επίσημου Χορευτικού με καταστατικό και ιδιόκτητες παραδοσιακές στολές του Καλλιτεχνικού Ομίλου Ερμιόνης.

Γράφει ο Γιάννης Δ. Σκούρτης
Φωτογραφίες,  στιγμές  που φέρνουν ζωντανά στις μνήμες μας, τις αξέχαστες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Χορωδίας του «Μουσικού Συλλόγου» και στη συνέχεια του «Καλλιτεχνικού Ομίλου Ερμιόνης», με την καθοδήγηση του μαέστρου Γιάννη Θεοδωρόπουλου.
Στη φωτο διακρίνεται όρθιος ο Αείμνηστος Βαρύτονος Ερμιονίτης Κανταδόρος Κώστας Κομμας ως ''Κάπελας'' να σολάρει μαζί με τον Βαρύτονο της Λυρικής Σκηνής και μαέστρο της χορωδίας Γιάννη Θεοδωρόπουλο.



Απόκριες  του 1991.
Τα μέλη της Χορωδίας και του Χορευτικού του «Καλλιτεχνικού Ομίλου Ερμιόνης» παρουσίασαν στη μεγάλη και επιβλητική αίθουσα συναυλιών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Hydra, τραγούδια της παλιάς ταβέρνας και άλλα αποκριάτικα δρώμενα που κατέπληξαν και ενθουσίασαν τους Ερμιονίτες, επισκέπτες και ενοίκους του Porto Hydra village!
Εικόνες και μνήμες νοσταλγίας, απείρου κάλλους που δημιουργούντο  μέσα απο ζεστές φιλίες εκείνης της εποχής,το πάθος ,την αγάπη στο χορό, το τραγούδι και τον πολιτισμό!

Να ΄ταν σαν άλλοτε...
Στη φωτο διακρίνεται απο αριστερά η χορωδός Κατερίνα Σκορδαλή με έναν απ τους δημιουργούς αλλά και εμπνευστή της χορωδίας και του χορευτικού Γιάννη Δ. Σκούρτη

Χορωδοί απο αριστερά: Χρήστος Ιωάννου - Γιώργος Κοταράς - Ελένη Κοταρά - Σούλα Αναγνωστοπουλου - Κατερίνα Σκούρτη - Κώστας Βλάχος


Βενετία Σχοινά - Κατερίνα Σκορδαλή - Θοδωρής Κρόμπας - Δέσποινα Ιωάννου - Γιάννης Σκούρτης.Στο Βάθος διακρίνεταο ο Αντώνης Τζιέρης , η Βούλα Βλάχου και ο Γι. Θεοδωρόπουλος


Γιώργος Κοτταράς - Κατερίνα Σκούρτη


Το πρώτο επίσημο Χορευτικό στην ιστορία της Ερμιονίδα με καταστατικό και ιδιόκτητες παραδοσιακές στολές του Καλλιτεχνικού Ομίλου Ερμιόνης.