eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

O Διευθυντής των ΑΚS αποκλειστικά στο «Εικονοσκόπιο»


O Διευθυντής των ΑΚS στο «Εικονοσκόπιο»  


Δημήτρης Κάκαρης:  * « Η εύκολη προσβασιμότητα θα απογειώσει την Ερμιονίδα»
** «Η βασική μας αρχή είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα καλό και ποιοτικό προϊόν σε ανταγωνιστικές τιμές»
*** «Η Ερμιονίδα θα μπορούσε άνετα να προσφέρει τουρισμό 12 μηνών.....»



 Ο Δημήτρης Κάκαρης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου με σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,( πρώην ΑΣΟΕΕ),  ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο LEDRA MARRIOT και στην συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής σε Ξενοδοχεία των Αθηνών και σε ξενοδοχειακές αλυσίδες --εγχώριες και πολυεθνικές-- όπως GRECOTELHOLIDAY INNCROWNE PLAZA κλπ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εικονοσκόπιο», ο Διευθυντής των AKS στην Ερμιονίδα , αναφέρεται σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την περαιτέρω εκμετάλλευση του «τουριστικού προϊόντος » στην περιοχή μας και στο τι χρειάζεται να γίνει από εδώ και στο εξής ώστε να αποκομίσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη από το «βαρύ χαρτί» του τόπου μας.
Διαβάστε ακόμη τι απαντά  για το (ντόπιο) ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στα ξενοδοχεία AKS, για το, (με ορίζοντα τριετίες), business plan που έχει εκπονηθεί, για το αν και με ποιες προϋποθέσεις, η Ερμιονίδα δύναται να έχει τουρισμό καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου, για την πληρότητα που σημειώθηκε τους «μήνες αιχμής» καθώς και για την συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας….


 Συνέντευξη στον Μίλτο Ιωαννίδη


-Κύριε Κάκαρη, "μια ματιά" στο βιογραφικό σας αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει...
Είστε γνωστό και καταξιωμένο στέλεχος στην ξενοδοχειακή αγορά.
Έχετε θητεύσει ως Διευθυντής σε Ελληνικές και Πολυεθνικές  ξενοδοχειακές μονάδες.
Με βάση την πολυετή εμπειρία σας, η Ερμιονίδα έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τα πλεονεκτήματά που έχει ως περιοχή όσον αφορά τον τουρισμό που είναι ένα από τα "ισχυρά της χαρτιά;" αν όχι τότε ποιές κινήσεις πιστεύετε πως χρειάζονται να γίνουν έτσι ώστε να αποκομίσουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στο "κεφάλαιο" τουρισμός;


-Η Ερμιονίδα θα έλεγα ότι είναι ένας φυσικός παράδεισος με εκπληκτική ομορφιά, "δαντελωτές" παραλίες και πλούσια ιστορία.

Αυτό που κατά την γνώμη μου λείπε,  είναι η σχετικά εύκολη προσβασιμότητα της περιοχής,  η οποία εφόσον βελτιωθεί και αναπτυχθεί, πιστεύω πως θα "απογειώσει" όλη την περιοχή.  Γενικότερα οι υπάρχουσες υποδομές δεν συμβαδίζουν με την δυναμική του τόπου....


-Στα ξενοδοχεία AKS HOTELS στο Πορτοχέλι δίνετε "ψήφο εμπιστοσύνης" στους Ερμιονιδείς όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στα ξενοδοχεία σας;
Επιπλέον κ. Κάκαρη προτιμάτε, όσον αφορά τους προμηθευτές σας, την τοπική παραγωγή;


-Από την πρώτη στιγμή που λειτουργήσαμε τα Ξενοδοχεία μας το 2000 περίπου, πρωταρχικός μας στόχος ήταν η επάνδρωση του ανθρώπινου δυναμικού μας από την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας και των περιχώρων.

Επίσης την ίδια φιλοσοφία ακολουθούμε και στους τοπικούς προμηθευτές και συνεργάτες εν γένει.

Χρειάζεται βέβαια μια πιο στενή συνεργασία και επικοινωνία ώστε να μπορέσουμε να έχουμε όλοι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


- Σε περίοδο κρίσης, έχετε προβεί σε βελτιωτικές κινήσεις όσον αφορά τις υποδομές.
Χαρακτηριστικά αναφέρω την γενική ανακαίνιση στην μονάδα AKS HINITSA BAY...
Είναι για εσάς, η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, "στρατηγική" επιλογή έτσι ώστε να διαμορφώνετε χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο "ελκυστικό" πακέτο διακοπών για τους πελάτες σας;


- Οφείλω με αφορμή την ερώτησή σας να τονίσω ότι για την ανακαίνιση του AKS Hinitsa Bay που κάναμε το 2016 συνεργαστήκαμε στους περισσότερους τομείς με ντόπιους εργολάβους και το αποτέλεσμα πιστεύω ήταν εξαιρετικό.

Παρόλη την κρίση που διανύουμε, οι ιδιοκτήτες μας πιστοί στο όραμά τους για την συνεχή προσφορά και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών,  προχώρησαν σε μια δυναμική ανακαίνιση του Ξενοδοχείου και συνεχίζουμε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε το προϊόν μας με στόχο να ολοκληρώσουμε το πλήρες business plan τα επόμενα τρία χρόνια.

Η βασική μας αρχή είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα καλό και ποιοτικό προϊόν σε ανταγωνιστικές τιμές.


- Με την καλοκαιρινή σαιζόν να ολοκληρώνετε σε λίγες εβδομάδες, είστε ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία AKS στο Πορτοχέλι;
Για να μιλήσουμε και με αριθμούς, πως κινηθήκατε από πλευράς πληρότητας;


-  Είμαστε ευχαριστημένοι από την φετινή σαιζόν και στα δύο Ξενοδοχεία παρά του ότι ο Έλληνας πλέον δυσκολεύεται να κάνει διακοπές και αναφέρομαι στους Έλληνες διότι η βασική μας πελατεία είναι η Ελληνική οικογένεια.

Κινηθήκαμε αυξητικά στις πληρότητες μας οι οποίες άγγιξαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το 90-95%.



- Internet Marketing, συμμετοχή σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεργασία με tour operators και όχι μόνο...
Η ενασχόληση με τον τουρισμό απαιτεί δουλειά πολλή, σχεδιασμό προετοιμασία και συνεργασία...
Ποιά είναι τα σχέδια σας για την περαιτέρω  και μελλοντική ανάπτυξη των ξενοδοχείων AKS στο Πορτοχέλι;
Και επειδή δραστηριοποιήστε στην Ερμιονίδα, πιστεύετε ότι η περιοχή μας προσφέρεται για τουριστική κίνηση όλο τον χρόνο;


- Διατηρούμε οργανωμένο Τμήμα Πωλήσεων και Marketing στην εταιρεία μας, συμμετέχουμε σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, διαδίκτυο, social media, webmarketing κλπ διότι πιστεύουμε πως η πορεία αυτή και η εξωστρέφεια μιας εταιρείας είναι πλέον μονόδρομος.

Η ενασχόληση με τον τουρισμό είναι μια σύνθετη και πολυδιάστατη δραστηριότητα και απαιτεί συνεχή εγρήγορση για να μπορείς να βρίσκεσαι πάντα μπροστά από τις εξελίξεις.

Οπότε η διαρκής βελτίωση και ανάπτυξη των Ξενοδοχείων μας και των προσφερόμενων υπηρεσιών είναι η βασική μας στρατηγική.

Η Ερμιονίδα θα μπορούσε άνετα να προσφέρει τουρισμό 12 μηνών διότι την ευνοεί το κλίμα, η τοποθεσία και η Ιστορία της αρκεί να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές της περιοχής και της προσβασιμότητας, όπως ανέφερα πιο πριν.

Και εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης και θεματικού τουρισμού ο οποίος λειτουργεί όλο τον χρόνο πχ θρησκευτικός, περιπατητικός, αρχαιολογικός ακόμα και ιατρικός τουρισμός.


-Η Δημοτική Αρχή της Ερμιονίδας είναι "σύμμαχος" στην προσπάθεια της περαιτέρω προβολής της περιοχής όσον αφορά τον τουρισμό;

-  Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι πάντα σύμμαχος και αρωγός στις προσπάθειές μας και έχουμε από κοινού ενεργήσει για πολλά θέματα  που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου και της περιοχής.