eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ο Θ.Ο.Ε. ανεβαίνει επίπεδο....!

Στίχος 523... ΑΝΤΙΓΟΝΗ: «Οὒτοι συνέχθειν, ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν!»
("Δεν γεννήθηκα για να μισώ....αλλά για να ΑΓΑΠΩ!)....

Κέρδισαν εντυπώσεις και χειροκρότημα για τις ερμηνείες τους στην "Αντιγόνη" τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας γιατί....κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν για να αγαπούν και να υπηρετούν την τέχνη!

Φωτορεπορτάζ: Μίλτος Ιωαννίδης& Κοσμάς Γεωργίου

Έθεσαν τον πήχη ψηλά:
Να κληθούν να ερμηνεύσουν τους ρόλους ενός έργου που συγκλονίζει εδώ και πολλές πολλές δεκαετίες το παγκόσμιο κοινό λόγω του ασύγκριτου, αγνού και διαχρονικού μηνύματος που εκπέμπει: Της Αγάπης!
Συνεργάστηκαν άψογα με (την κορυφαία και καταξιωμένη ηθοποιό και θεατράνθρωπο ) κ. Αγλαΐα Παππά, η οποία και τους "μύησε" στα "άδυτα" του θεάτρου και δη του αρχαίου δράματος.
Απαιτήθηκαν πολύωρες πρόβες επί πολλούς μήνες: Σωστές αναπνοές, χορικά, άρθρωση, έκφραση σώματος και λόγου, αλλά κανείς δεν παραπονέθηκε για κούραση. 
Γιατί οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, (ερασιτέχνες; είστε σίγουροι;), του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας έθεσαν το μεράκι, το πάθος και την αγάπη τους για την τέχνη του θεάτρου υψηλότερα από τον πήχη της δυσκολίας να ανεβάσουν την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή ενώπιον του κοινού που από την Κυριακή 23 Ιουλίου --που πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα-- διαπίστωσε...ιδίοις όμμασι , ότι "εδώ κάτι καλό γεννιέται"!
Και λέμε "γεννιέται" γιατί-όπως μας έχουν υποσχεθεί τα μέλη του Θ.Ο.Ε.- χρόνο με τον χρόνο θα ανεβαίνουν ακόμα ένα "σκαλί" ώστε όχι μόνο να έχουν τη δική τους ξεχωριστή συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Ερμιονίδας αλλά να γίνουν παράλληλα και οι καλύτεροι "διαφημιστές της" έχοντας ως μεγάλο στόχο το φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα", (που φέτος κλείνει τέσσερα χρόνια!), να μεγαλώσει τη φήμη του και πέρα από τα σύνορα...


Η "Αντιγόνη" ανέβηκε στο ΑΡΤίκι!

Στο πολιτιστικό στολίδι της Ερμιονίδας, στον πολυχώρο ΑΡΤίκι-"Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ" πραγματοποιήθηκε η 2η παράσταση του έργου του Σοφοκλή "Αντιγόνη" το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουλίου.
Οι θεατρόφιλοι σε μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά απόλαυσαν της Ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών του Θ.Ο.Ε. οι οποίες και τους κράτησαν καθηλωμένους στις θέσεις τους καθ΄όλη την διάρκεια του έργου!

 
Στο τέλος της όπως ήταν φυσικό χειροκροτούσαν όρθιοι όλους τους συντελεστές της παράστασης και στη συνέχεια συνεχάρησαν σε προσωπικό επίπεδο τα μέλη του Θ.Ο.Ε.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στην...λιλιπούτεια Φραντζέσκα Νέζε η οποία αν και σε τόσο νεαρή ηλικία βίωσε την εμπειρία της "σκηνής" του θεάτρου!
 
Το έργο Σοφοκλή "Αντιγόνη" βασίστηκε στη μετάφραση του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου-- εμπνευστή του φεστιβάλ θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα"-- σε σκηνοθεσία της κ. Αγλαΐας Παππά.
Ο Ίων Ξυπολιάς επιμελήθηκε των φωτισμών. 
Βοηθός Σκηνοθέτη είναι ο Πατρίτσιο Νέζε.
Μετά το πέρας της παράστασης ο Πρόεδρος του Θ.Ο.Ε. κ. Δημήτρης Σίδερης αναφέρθηκε ξεχωριστά στην κ. Αγλαΐα Παππά που δίνει την μάχη για την αποκατάσταση της υγείας της μετά το τραγικό τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα στην Ερμιονίδα στις 15 Ιουλίου 2017 που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον σοβαρό τραυματισμό της ίδιας...
 
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι και τις 27 Ιουλίου με προγραμματισμένη ώρα έναρξης τις 21.00....

ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ