eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αθλητικό Κέντρο "ΑΔΩΝΙΣ": Χορευτικό υπερθέαμα στο Πορτοχέλι!

  • 70 μικροί χορευτές μετείχαν στην χορευτική παράσταση "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" και εντυπωσίασαν το κοινό αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον!

  • Παντελής Φοίβας: "Φάνηκε στο χειροκρότημα ότι μας αντέχει η σκηνή....Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να δίνουμε χαρά στα παιδιά. Θέλουμε οι μαθητές μας --μέσω της ενασχόλησής τους με την τέχνη του χορού-- να αποκτήσουν χρήσιμες παραστάσεις που θα τους φανούν χρήσιμες στην εξέλιξη της ζωής τους....."




Ρεπορτάζ για το Εικονοσκόπιο: Μίλτος Ιωαννίδης


Μικροί το...δέμας αλλά......θαυματουργοί!
Παιδιά της..."διπλανής πόρτας" που διαμένουν στην Ερμιονίδα και διαθέτουν ταλέντο το οποίο εξασκούν,(στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου "ΑΔΩΝΙΣ" σε Κρανίδι και Ερμιόνη), προκειμένου να εξελίξουν ακόμη περισσότερο τις χορευτικές τους ικανότητες, έχοντας στο πλευρό τους την Καθηγήτρια κ. Άντζελα Σταματάκη, η δουλειά της οποίας με τα παιδιά χρόνο με τον χρόνο όχι μόνο ανταμείβεται αλλά και αλλάζει επίπεδο προς τα πάνω....
Αυτά τα παιδιά της..."διπλανής πόρτας" είχαμε την χαρά να τα καμαρώσουμε, να τα θαυμάσουμε και να τα χειροκροτήσουμε θερμά την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του AKS στο Πορτοχέλι.
Ο λόγος;;;;;
Μα φυσικά για τις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ χορευτικές τους δυνατότητες τις οποίες και εξέθεσαν πάνω στη....σκηνή στα πλαίσια της Χορευτικής παράστασης "Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων".
Το στοιχείο ωστόσο που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι οι μικροί χορευτές αν και σε πολύ μικρή ηλικία, έχουν τέτοια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους που δεν είχαν το παραμικρό....άγχος μολονότι έλαβαν μέρος σε χορευτική παράσταση την οποία είχαν προσέλθει για να την παρακολουθήσουν 600 περίπου θεατές!
Καλύτερα: Βγήκαν στη σκηνή σα να μην υπήρχε τίποτε άλλο παρά μόνο τα ίδια τα παιδιά και το μεράκι τους για τον χορό!
Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχώρισε είναι και το γεγονός ότι μια ταλαντούχα και έμπειρη χορεύτρια, πολυβραβευμένη για την πορεία της στη χορευτική τέχνη, η κ. Άντζελα Σταματάκη,  δεν δίστασε να μοιραστεί τη σκηνή με τους μαθητές της!
Κάτι που αν μη τι άλλο μας "δείχνει" αφενός  την εμπιστοσύνη του δάσκαλου προς τον μαθητή αφετέρου δε την "δίψα" αυτών των παιδιών που μαθαίνουν¨" τα μυστικά του χορού από μια δασκάλα η οποία έχει κερδίσει, (με το "σπαθί" της είναι η αλήθεια...), την αγάπη των μαθητών της!
Όταν λοιπόν υπάρχει ένα τέτοιο "Οικογενειακό"κλίμα, ένα είναι το σίγουρο....ότι από αυτά τα παιδιά, έχουμε να δούμε πολλά περισσότερα στο άμεσο μέλλον. 
Κι΄αν μάλιστα αυτό το "Οικογενειακό" κλίμα το συνδυάσουμε με το ταλέντο που διαθέτουν τότε τα καλύτερα....έρχονται!

Παντελής Φοίβας: "Να δίνουμε χαρά στα παιδιά γιατί είναι το μέλλον μας"

Ο υπέυθυνος του Αθλητικού Κέντρου "ΑΔΩΝΙΣ" κ. Παντελής Φοίβας, μίλησε στο "Εικονοσκόπιο" μετά το πέρας της χορευτικής παράστασης και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την συνολική επιτυχία που σημειώθηκε όσο και για την δουλειά που γίνεται στις σχολές χορού η οποία χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη και αποδίδει καρπούς.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Αυτή η εκδήλωση ήρθε να προστεθεί σε μια αλυσίδα ανάλογων εκδηλώσεων που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο.
Φάνηκε στο χειροκρότημα ότι μας αντέχει η σκηνή...
Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να δίνουμε χαρά στα παιδιά γιατί δεν διαθέτουν απλώς ταλέντο. Είναι και το μέλλον μας.
Αυτός είναι τόσο ο δικός μου στόχος όσο και της καθηγήτριας τους κ. Σταματάκη.
Θέλουμε οι μαθητές μας--μέσω της ενασχόλησής τους με την τέχνη του χορού--να αποκτήσουν χρήσιμες παραστάσεις που θα τους φανούν χρήσιμες στην εξέλιξη της ζωής τους".

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο χορευτής της Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργος Τσομπανίδης πλαισίωσε τις χορογραφίες και παράλληλα έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά.
Συμβουλές που θα τις διαφυλάξουν φυσικά ως..."κόρη οφθαλμού" προκειμένου να έχουν ένα ακόμη πιο ευοίωνο μέλλον στον "μαγικό" κόσμο του χορού ώστε να συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν.