eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

''Τα Δίδυμα Ερμιονίδας υποδέχτηκαν τον ήρωά τους Κωνσταντίνο Μπροδήμα''

Τα Δίδυμα υποδέχτηκαν τον ήρωα τους(FOTO)


Γράφει ο Κοσμάς Γεωργίου
Γύρισε στην αγκαλιά της πατρίδας του μετά από 43 χρόνια.
Ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Κωνσταντίνος Μπροδήμας γύρισε στην Πατρώα γή για να ταφεί με τιμές ήρωα μαζί με τα λείψανα άλλων δεκαέξι στρατιωτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας , αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974.
Βαθιά συγκίνηση σήμερα το πρωί στα Δίδυμα , όπου σύσσωμο το χωριό  αλλά και η Ερμιονίδα γενικότερα υποδέχτηκε τα λείψανα του ήρωά του.
Αρχικά, ψάλθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου , παρουσία Στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών Αιγίνης και Τροιζηνίας Εφραίμ.

Τα οστά του Ήρωα Κωνσταντίνου Μπροδήμα συνόδεψε στρατιωτικό άγημα, ενώ πένθιμα οδηγούσε την πομπή η φιλαρμονική του στρατού.
Η λέξη "ΑΘΑΝΑΤΟΣ" ακούστηκε πολλές φορές από τα χείλη όλων, ενώ με τους λόγους τους συγκίνησαν συγγενείς και φίλοι του Ήρωα της Κύπρου.

Ο Κωνσταντίνος Μπροδήμας της Δήμητρας και του Δημητρίου υπηρέτησε στη Λευκωσία (ΕΛΔΥΚ) επί 15 μήνες και θα απολυόταν στις 21 Ιουλίου 1974.

Στις 19 Ιουλίου, έφυγε με πλοίο για την Ελλάδα μαζί με άλλους απολυόμενους Ελλαδίτες στρατιώτες αλλά τα χαράματα, μεταξύ Κάσου και Κρήτης, δόθηκε διαταγή επιστροφής λόγω της κήρυξης του πολέμου.

Ο Κωνσταντίνος Μπροδήμας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, πολέμησε γενναία και έχασε τη ζωή του στη «Μάχη της ΕΛΔΥΚ».

Με το ΦΕΚ 1178Γ/31.12.2008 ονομάστηκε Έφεδρος Ανθυπασπιστής.

Η ελληνική Πολιτεία και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκπληρώνοντας την υποχρέωσή τους απέναντι στους οικείους του, παρέδωσε σήμερα τα οστά του ήρωα για να ταφούν στην Μητέρα Πατρίδα.