eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Οι πολιτικοί, η πολιτική και ο... Ανάργυρος Λεμπέσης!

Οι πολιτικοί, η πολιτική και ο... Ανάργυρος Λεμπέσης




  • "Μαζί με την Δημοκρατική Συμπαράταξη μέχρι να κλείσω τα μάτια μου. Δεν θα αλλάξω ποτέ...."

Με αφορμή την επίσκεψη Μανιάτη μια ανάλυση για μια προσωπικότητα που απασχόλησε την περιοχή μας...

Είναι ο πρώτος και μοναδικός Δήμαρχος που ανέδειξε η Ερμιόνη στην σύγχρονη ιστορία της.
Οι Ερμιονίτες τον τίμησαν για τέσσερις συνεχόμενες τετραετίες ως επιβράβευση για το έργο του.
Δίπλα του αναδείχθηκαν ικανά και άξια στελέχη.
Έμαθαν κοντά του τι πάει να πει χάραξη πολιτικής με μοναδικό σκοπό την προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους του.
Όλα αυτά τα πρόσωπα που "κατέβηκαν" στον...."στίβο μάχης" της αυτοδιοίκησης δίπλα στον Δήμαρχο του τέως Δήμου Ερμιόνης, προσέφεραν με τη σειρά τους στο μεγάλο έργο, αναγνωρισμένο ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, της περιόδου 1994-2010.
Έργο χάρις το οποίο η Ερμιόνη όχι μόνο μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο άλλα ως Δήμος αύξησε τα περιουσιακά στοιχεία της!
Και προσέφεραν, όπως προαναφέραμε,  γιατί πολύ απλά ο Ανάργυρος Λεμπέσης τους εμπιστεύτηκε, τους ανέθεσε θέσεις ευθύνης και την ελευθερία να κινηθούν.
Όπως παραδέχονται σήμερα ανοιχτά αιρετά πρόσωπα που συνεργάστηκαν μαζί του, "Ο Ανάργυρος είχε τον εγωισμό να πετύχει αυτά που υποσχέθηκε στους Δημότες του. Δεν είχε εγωισμό απέναντι στα στελέχη του. Δεν καπέλωσε ποτέ και κανέναν" λένε και συνεχίζουν: "Και όχι μόνο δεν καπέλωνε τα στελέχη του αλλά στήριζε τους συνεργάτες του στα δύσκολα. Ακόμη και στα λάθη έβγαινε μπροστά και έπαιρνε την ευθύνη. Δεν έλεγε φταίνε οι...άλλοι".

Γι΄αυτό και τα λίγα λόγια και...καλά  που είπε ο Ανάργυρος Λεμπέσης το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου στο πρώην Δημαρχείο Ερμιόνης, κατά την διάρκεια της Συνέντευξης τύπου του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  κ. Γιάννη Μανιάτη ότι "θα είμαι  με την Δημοκρατική Συμπαράταξη μέχρι να κλείσω τα μάτια μου. Δεν θα αλλάξω ποτέ" προκάλεσαν μεν έκπληξη αλλά αντικατοπτρίζουν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον χαρακτήρα του και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πολιτική. 
Λένε ότι "αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα κάποιου δώσ' του  εξουσία".

Ε, ο Ανάργυρος Λεμπέσης με 16 συνεχόμενα χρόνια Δήμαρχος, αν μη τι άλλο "γεύτηκε" την εξουσία.
Και όχι μόνο "γεύτηκε την εξουσία" αλλά βίωσε και την χαρά του ανίκητου Δημάρχου.
Φυσικά όχι γιατί είχε κάποιο...."μαγικό ραβδάκι" αλλά γιατί η εξουσία δεν αλλοίωσε τον χαρακτήρα του! Η αλαζονεία που μπορεί να προκαλέσει η άσκηση της εξουσίας δεν "άγγιξε" τον Ανάργυρο Λεμπέση .
Παρέμεινε ο "άνθρωπος της διπλανής πόρτας"!
Το γραφείο του στο Δημαρχείο της Ερμιόνης ήταν ανοιχτό για κάθε πολίτη.  Δεν τον ένοιαζε τι είχε ψηφίσει ο καθένας στις εκλογές, αλλά έκανε το πρόβλημα του Δημότη και συμπατριώτη του και δικό του πρόβλημα μέχρι αυτό να....λυθεί!
Φυσικά και ο Ανάργυρος Λεμπέσης ποτέ του δεν κρύφτηκε όσον αφορά τα πολιτικά του πιστεύω.
Στα δύσκολα, στα πέτρινα για το κόμμα του χρόνια των μνημονίων όπου κατρακύλησε σε μονοψήφια ποσοστά παρέμεινε πιστός γιατί αυτός ο πολιτικο-ιδεολογικός χώρος από την στιγμή που τον εξέφρασε κάποτε θα τον εκφράζει πάντα. 
Την στιγμή που άλλα μεγαλό-προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν κακήν κακώς και γύριζαν από....κόμμα σε κόμμα, ο Ανάργυρος Λεμπέσης, ενθυμούμενος ότι σε αυτόν τον πολιτικό χώρο σταδιοδρόμησε, ότι αυτός ο πολιτικός χώρος τον εμπιστεύτηκε, παρέμεινε πιστός ανταποδίδοντας έτσι την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι άνθρωποι με τους οποίους συμπορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια και πάλευαν μαζί για την "αλλαγή" για την "κοινωνική δικαιοσύνη", την "λαϊκή κυριαρχία" και την "Εθνική Ανεξαρτησία" για τις αρχές και τις αξίες δηλαδή της 3ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου που ενέπνευσαν κάποτε αλλά και συνεχίζουν να εμπνέουν  τον Ελληνικό λαό.
Γι΄αυτό και ενώπιον του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιάννη Μανιάτη, ο Ανάργυρος Λεμπέσης, τιμώντας την συνολική διαδρομή του σε αυτό το κόμμα επέλεξε να πει λίγα λόγια και...καλά.

Το κείμενο αυτό δεν έχει σκοπό να αγιοποιήσει μια προσωπικότητα αλλά να πεί τις αλήθειες που ενδεχομένως οι αλήθειες αυτές να <<πικραίνουν>> κάποιους πολιτικούς του αντιπάλους όλων αυτών των ετών.

Βεβαίως και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως ο Ανάργυρος Λεμπέσης έκανε και λάθος επιλογές μέσα σ΄αυτή την μακρόχρονη πολιτική του πορεία, όμως είχε την ικανότητα και το πολιτικό χάρισμα να μην αποβεί καμία λανθασμένη επιλογή του μοιραία για τον Δήμο.
 
Ρώταγε, άκουγε και δεχόταν συμβουλές απο τους ειδήμονες, έδινε ''χώρο'' και ευκαιρίες σε νέα παιδιά με νέες ιδέες, συνεργαζόταν με  εκλεκτούς επιστήμονες της περιοχής μας κι έχοντας ο ίδιος προσωπική και κοινωνική άποψη για τον καθένα  έπαιρνε στό τέλος πάντα τις σωστές (εκ του αποτελέσματος) αποφάσεις για τον Δήμο και τους συμπατριώτες του.

Είναι προφανές πως κανένας κοινός θνητός δεν είναι παντογνώστης.

Θα ήταν ατόπημα λοιπόν απο εμάς σ΄αυτή την αναφορά να μην αναφερθούν και οι λανθασμένες ενέργειες - επιλογές του Ανάργυρου Λεμπέση, άλλωστε στην πολιτική όπως και στην ίδια την ζωή, λάθη κάνουν όλοι εκτός απ΄αυτούς που δεν δουλεύουν και είναι ανενεργοί.

Όμως επειδή στην ζωή μας, όλα γύρω μας έχουν το στοιχείο της υποκειμενικότητας, τα παντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και απο το κοινωνικό αισθητήριο γνωστό σε όλους ως το κοινόν αποδεκτό, ο Δήμαρχος και άνθρωπος Ανάργυρος Λεμπέσης κατάφερε επάξια να έχει την αποδοχή του κόσμου! 

Γι΄αυτό "δεν θα αλλάξει ποτέ", πολύ απλά, γιατί έτσι όχι μόνο τον έμαθαν και τον εμπιστεύτηκαν οι δημότες του αλλά γιατί έτσι τον εκτίμησαν και τον αγάπησαν οι φίλοι του.
Για τη γνησιότητα, το λαϊκό προφίλ του, την ντομπροσύνη , την ακεραιότητα του χαρακτήρα του,  ξέρουν πως δεν θα τους προδώσει ποτέ. 

Γιατί τον ξέρουν, τον έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο οι δημότες όσο και οι φίλοι του, ότι ο Ανάργυρος Λεμπέσης θα είναι "μαζί τους μέχρι να κλείσει τα μάτια του".
Όχι στα λόγια. Στην πράξη.
Όχι στα εύκολα. Στα δύσκολα.