eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία της Πλατυτέρας, η δωρεά και το.... "παράδοξο" στοιχείο του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου....

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία της Πλατυτέρας, η δωρεά και το....
 "παράδοξο" στοιχείο των 165 χρόνων από την εκ βάθρων οικοδόμηση του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου....
 



Ρεπορτάζ για το Εικονοσκόπιο: Μίλτος Ιωαννίδης


"Ο ΝΑΟΣ ΟΥΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΤΟ 1852 ...."  
διαβάζουν οι Πιστοί που προσέρχονται στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου για να να Προσευχηθούν και να επιτελέσουν το Χριστιανικό τους καθήκον μετέχοντας με ευλάβεια  στα Ιερά Εκκλησιαστικά δρώμενα που χαρακτηρίζουν αιώνες τώρα την Ορθοδοξία.
Σήμερα, σχεδόν 165 χρόνια μετά, ο Ι.Ν. του Τιμίου Προδρόμου απέκτησε τοιχογραφία Της Πλατυτέρας, μοναδικός Ναός του Κρανιδίου που δεν είχε μέχρι τώρα  αν και Μητροπολιτικός! 
Μετά το πέρας του Εκκλησιάσματος ανήμερα των Χριστουγέννων, οι Πιστοί,  άκουσαν με ικανοποίηση τον Εφημέριο-Ιεροκήρυξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, αρχιμ. Χριστοφόρο Καραβία, να ανακοινώνει από την Ωραία Πύλη, την τοποθέτηση της εντυπωσιακής Τοιχογραφίας Της Πλατυτέρας που κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες Την Κόγχη Του Αγίου Βήματος του ιστορικού και Μητροπολιτικού Ναού του Κρανιδίου.
Στην Τοιχογραφία απεικονίζεται ολόσωμη Η Θεοτόκος.
Δεξιά Της και αριστερά Της Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Κάτω από τα πόδια Της Παναγίας απεικονίζεται το Κρανίδι με λεπτομέρειες, (από την Παντάνασσα μέχρι και το βουνό του Προφήτη Ηλία) και από κάτω οχτώ Άγιοι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας.
Όλοι οι Πιστοί θαύμασαν ιδίοις όμμασι -την εντυπωσιακή ομολογουμένως τοιχογραφία-   με τους ενορίτες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους και να σχολιάζουν: "ήταν κάτι που έλειπε από την Εκκλησία μας".
Η Δωρεά και οι ευχαριστίες


Η τοιχογραφία αποτελεί δωρεά του κ. Κων/νου Ζέρβα, (κατάγεται από το Κρανίδι και μένει μόνιμα στην Ελευσίνα) και τη φιλοτέχνησε ο Αγιογραφικός Οίκος Ιωάννου Π. Βουρδουχά τους οποίους ο π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε για την ευγενική τους προσφορά.
Να ευχηθούμε με τη σειρά μας, η Παναγιά μας να είναι πάντα βοηθός και προστάτης.
Χρόνια Πολλά!
 ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ