eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΦΟΔΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση μου στο ΦΟΔΣΑ για την ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ το κλίμα ήταν οξυμένο στην Συνεδρίαση του Φορέα διαχείρισης εξ´ αιτίας
των απόψεων του μελετητή. Για άλλη μια φορά οι προτάσεις μας(Σφυρής,Λαδάς) οδήγησαν σε ομόφωνη απόφαση για την αποδοχή, με τις επισημάνσεις μας,επι της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων διαχείρισης των απορριμμάτων. 






Η διαλογή στην πηγή, που ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει πρώτος είναι το μεταβατικό στάδιο, το οποίο είναι αναγκαία προυπόθεση για την ολοκληρωμένη διαχείριση. Ο Δήμος μας έχει καταθέσει για έγκριση μελέτη μονάδας μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων με ΔσΠ και κομποστοποίηση καθώς και ΣΜΑ.
(σταθμός μεταφόρτωσης)


Η λειτουργία του δεματοποιητή,ο οποίος έχει ολοσχερώς καταστραφεί απο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν αποτελεί μέρος της μεταβατικής περιόδου. Η δημιουργία του Δημοτικού Πράσινου Σημείου, ΔσΠ, (διαλογή στη πηγή).

 
Ανακύκλωση,ανάκτηση,κομποστοποίηση και η δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ(περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων) θα λύσει το πρόβλημα των Δήμων Πελοποννήσου, αρκεί η κυβέρνηση να εγκρίνει και χρηματοδοτήσει την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ και μάλιστα άμεσα, χωρίς να διχάζει τους Δήμους.