eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Παύλος Δαγρές: Να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας μετά την καταγγελία Αποστόλου που αγγίζει και τον κ. Σφυρή.



Παύλος Δαγρές:
''Να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας μετά την καταγγελία Αποστόλου που αγγίζει και τον κ. Σφυρή.''

Δηλητηρίαζαν τους κατοίκους Διδύμων με νερό ύδρευσης που διέρρεε σε ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ σωλήνες αμιάντου καταγγέλλει ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ κ. Παναγιώτης Αποστόλου και ζητάει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.
Προς τιμή του ο κ. Αποστόλου μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του εισηγήθηκε και προφανώς θα πίεσε έτσι ώστε αντικαταστάθηκε αμέσως το ακατάλληλο ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ δίκτυο ύδρευσης αμιάντου.
Μάλιστα ο αγαπητός Παναγιώτης ζήτησε συνεργασία με την «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ» ώστε μαζί να αναζητήσουμε τους υπαίτιους που χρόνια τώρα δηλητηρίαζαν τους κατοίκους των Διδύμων με νερό ακατάλληλο.
Εμείς το αίτημα αυτό το αποδεχθήκαμε ευχαρίστως και συγχαίρουμε τον αγαπητό Παναγιώτη για την ενέργεια του αυτή που τον τιμά ιδιαιτέρως.
Όμως πριν ασχοληθούμε με τους υπαίτιους της εγκληματικής αδιαφορίας παραθέτουμε τις επιπτώσεις που προκαλούνται στην δημόσια υγεία από τον αμίαντο όταν λαμβάνεται με το πόσιμο νερό. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ και ΣΟΥΗΔΙΑ δείχνουν ότι ο αμίαντος μπορεί να προσβάλει τα όργανα του πεπτικού συστήματος και να δημιουργήσει ΚΑΡΚΙΝΟ στο ήπαρ, το πάγκρεας και τους νεφρούς.

Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται κατά τη διάβρωση και τη φθορά των σωλήνων αμιάντου ύδρευσης λόγω της απελευθέρωσης στο νερό των διαφόρων μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του αμιάντου.
Για το λόγο αυτό η υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος των Η.Π.Α. έχει απαγορεύσει τη χρήση των σωλήνων αμιάντου από το 1996.
Στην Ελλάδα και την Ευρώπη απαγορεύτηκε η χρήση από το 1999 σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 76/769 ΕΟΚ. Για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αειφόρος ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα» 2007 – 2013 προέβλεπε δράσεις στον τομέα διαχείρισης του πόσιμου νερού και συγκεκριμένα συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής με σκοπό την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης από τις Δημόσιες αρχές.
Οι Δήμαρχοι μετά το 1999 και κυρίως ο κ. Σφυρής ευθύνονται που οι κάτοικοι Διδύμων έπιναν νερό ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.
Όχι ότι δεν ευθύνονται γιαυτό και οι προ του 1999 διατελέσαντες Δημάρχοι Κρανιδίου αλλά τουλάχιστον αυτοί δεν είχαν ενημερωθεί επίσημα από τις κοινοτικές και Ελληνικές αρχές, για τις σοβαρές επιπτώσεις, που προκαλούνται στην Δημόσια Υγεία από τον αμίαντο όταν λαμβάνεται με το πόσιμο νερό.
Θεωρούμε ότι για την προαναφερόμενη υπόθεση μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο κ. Σφυρής ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος από το 2007 μέχρι το 2012 και αντί όλα αυτά τα χρόνια να εκμεταλλευτεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αειφόρος ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα 2007-2013, που ετέθησε σε ισχύ αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δήμαρχος ο κ. Σφυρής δυστυχώς αδιαφόρησε με αποτέλεσμα οι κάτοικοι Διδύμων να δηλητηριάζονται με ακατάλληλο νερό όπως πολύ σωστά καταγγέλει ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ κ. Παναγιώτης Αποστόλου .
Και εδώ γεννάται ένα τεράστιο σοβαρό θέμα για σένα αγαπητέ Παναγιώτη.
Πως είναι δυνατό να επιδιώκεις να βρεθούν οι ένοχοι που δηλητηρίαζαν τους κατοίκους των Διδύμων και ταυτόχρονα να συνυπάρχεις στον ίδιο Δημοτικό Συνδυασμό με έναν εξ’ αυτών δηλαδή τον κ. Σφυρή.
Ο κ. Εισαγγελέας που θα επιληφθεί του θέματος μετά την καταγγελία του κ. Παναγιώτη Αποστόλου θα διερευνήσει πιστεύουμε εάν στοιχειοθετείτε ποινικό αδίκημα που διέπραξαν οι εκάστοτε Δήμαρχοι Κρανιδίου από το 1999 και μετά και ακόμα εάν προκύψει αξιόποινη πράξη μήπως είναι κακουργηματική οπότε το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί για όλους… Στο επόμενο η συνέχεια.