eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

''Η 6η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.''

Η 6η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΖΑΝΗ.
Στη φωτο διακρίνεται ο Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Τάσος Τζανής και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών  Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων/νος Αγοραστός

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στο Ναύπλιο η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση από την  Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Κύριες αναφορές έγιναν στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αυτοδιοίκηση μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, προς όφελος των πολιτών αλλά και των Κρατών, καθώς και στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.
Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα της ανάπτυξης  ενός χρήσιμου διαλόγου για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας νέας πολιτικής τόσο σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό  επίπεδο.
Ο Περιφερειάρχης Πελ/σου κος Π.Τατούλης στην ομιλία του,εκτός των άλλων υπογράμμισε ότι ο θεσμός της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ξεπέρασε τις αρχικές επιφυλάξεις και έφερε στον πυλώνα των εξελίξεων την αυτοδιοίκηση και τους αυτοδιοικητικούς  θεσμούς .

Ακόμα πρόσθεσε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και η συνεργασία των αυτοδιοικητικών θεσμών αποτελούν την πρώτιστη επιλογή για την εμπέδωση της Ευρωπαϊκής συνείδησης,καθώς όλοι ομολογούμε ότι η Ευρώπη έχει μέλλον.
Στην έναρξη των εργασιών παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα  Peter Schoof, ο Αντιπρόεδρος της Γερμανικής ΄Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Roger Kehle ,o Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών  Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων/νος Αγοραστός , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γεωργ.Πατούλης και ο Επιτετραμμένος  της Καγγελαρίου Αγγελα  Μέρκελ, για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κος  Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ.