eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ !

''ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ(ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ & ΜΥΛΟΣ) ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ...ΑΘΕΟΦΟΒΟ ΨΑΡΟBLOGGER''

Σήμερα η γιορτή του αγίου Γερασίμου και το Εικονοσκόπιο σας παρουσιάζει ένα Ντοκουμέντο απο τα θυρανόιξια του Ι.Ν Αγίου Γερασίμου.Το βιβλίο που εξέδωσαν ο Δημήτρης και η Άργη Μάγκου βρίσκεται ολόκληρο στα χέρια του Εικονολήπτη και μέλους του Εικονοσκοπίου Θωμά Ι. Σκούρτη!
Ένα στολίδι της Ερμιόνης που μαζί με τον Μύλο  ομορφαίνουν το Βουνό Κρόθι και δίνουν στους επισκέπτες και τους πιστούς το στίγμα της όμορφης Ερμιόνης.
  • Την Ορθοδοξία, 
  • Τον τουρισμό , 
  • Την Θάλασσα, 
  • Τον Πολιτισμό
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιόνης που συμμετείχαν στην 130/1996 απόφαση παραχώρησης του χώρου  ανέγερσης του Ιερού Ναού"ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ": 
Παρασκευή Μαυρομιχάλη,Παναγιώτης Μέξης, Ηλίας Βελούδης, Πάνος Προκοπίου, Κοσμάς Κωστελένος,Ιωάννης Αραπάκης, ΒασίλειοςΔημαράκης , Ιωσήφ Μερτύρης ,ΜιχαήλΚαρατζάς,Χρήστος Δάγκλης .

Συντάχθηκε το υπ.αριθ. 3501/18-09-1997 συμβόλαιο παραχώρησης του χώρου στο ΚΡΟΘΙ στον εφημέριο του ιερού Ναού Πατέρα Παναγιώτη Δασκαλοθανάση.

Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΑΡΓΗ ΜΑΓΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ ΕΦΡΑΙΜ