eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ





1)      Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας δίνει καθαρό το στίγμα της διεκδίκησης από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος, διεκδικούμε την συνέχιση της λειτουργίας ως υποκατάστημα πέρα από την 17η Οκτωβρίου 2016 και δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε με τη διοίκηση του ΙΚΑ για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία του ως υποκατάστημα στο σημερινό οικονομικοκοινωνικό περιβάλλον επί των αιτημάτων που θα προβάλει η διοίκηση του Ιδρύματος.

2)      Απαιτείται όλοι οι κοινωνικοί φορείς της Ερμιονίδας να στηρίζουν αυτή την συλλογική προσπάθεια γι’αυτό και προσωπικά επιμένω σε δυναμικές κινητοποιήσιες με παράλληλη δημοσιότητα αυτών.
3)      Οι Βουλευτές του Νομού μας ουσιαστικά και έμπρακτα να στηρίξουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συμβάλλουν και αυτοί στην επίτευξη του δίκαιου αιτήματός μας.
4)      Ιδιαίτερα ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Γκιόλας να συμβάλλει και αυτός αποφασιστικά στην συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κρανιδίου. Τα επαναλαμβανόμενα δελτία τύπου που εξέδωσε δημιούργησαν σύγχιση ως προς την τελική του θέση. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κοινωνικοί φορείς της Ερμιονίδας διεκδικούν την συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση και σκέψη για άλλη δομή υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες της Ερμιονίδας, υποβαθμίζει ευρύτερα το Δήμο μας, ιδιαίτερα την πόλη του Κρανιδίου και αλλοιώνει τον ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό χαρακτήρα της περιοχής. Ακυρώνει το μοντέλο της αποκεντρωμένης διοίκησης Υπηρεσιών και μας γυρίζει πολύ πίσω σε συγκεντρωτικά αποτυχημένα μοντέλα διόικησης παλαιότερων δεκαετιών. Άρα ζητούμε καθαρές κουβέντες από όλους και μεταφορά του αιτήματος στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ και στην Κυβέρνηση.
5)      Θεωρώ ότι οι επαφές και οι συναντήσεις μεταξύ Δήμου και φορέων με κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυστηρές προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μία ευκαιρία δημοσιότητας, ανταλλαγής απόψεων και ευρύτερων δημόσιων σχέσεων. Όμως από την άλλη υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ενστάνσεις να συνεχίσουμε ένα μεγάλο λάθος, να ταυτίζουμε Κυβερνητικό κόμμα και Κράτος, κομματικά στελέχη και Κεντρική Διοίκηση, ένα λάθος που το έχει πληρώσει ακριβά η χώρα και οι πολίτες από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα. Είναι θέμα αρχής να ξεφύγουμε από αυτές τις παλιοκομματικές λογικές και άμεσα να απευθυνθούμε στον αρμόδιο Υπουργό και στη διοίκηση του ΙΚΑ.
6)      Το υπόμνημα που έχει συνταχθεί και βασίζεται σε προηγούμενο που είχε συνταχθεί και υποβληθεί το 2013 (έτος που κερδίσαμε την συνέχιση της λειτουργίας του) είναι το κύριο όπλο μας, τα κύρια επιχειρήματά μας που δεν είναι εύκολα να αντιμετωπιστούν να απορριφθούν γιατί έχουν τεκμηριωθεί, εκφράζουν μία πραγματικότητα και κύρια εξυπηρετούν τους ανθρώπους της Ερμιονίδας, υπηρετούν το γενικό καλό προς όφελος των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Ιδρύματος.
7)      Η συνάντηση που θα έχει η Επιτροπή αγώνα με την Κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΙΚΑ είναι κρίσιμα για την επίτευξη του στόχου μας, αλλά η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα ψηφίσματα των κοινωνικών φορέων της Ερμιονίδας μας δίνουν δύναμη, μας ισχυροποιούν για να πετύχουμε σε συτή την συλλογική προσπάθεια την ανάκληση περί κλεισίματος και την συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Κρανιδίου.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας