eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Στην Ερμιονίδα η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου


Η Δικηγόρος και πολιτευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία κα Σόνια Τάνταρου Κρίγγου επισκέφθηκε την Ερμιονίδα επ’ ευκαιρία και του 4ου Φεστιβάλ «Γεύσεις και Όψεις» το οποίο έχει σκοπό την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την προβολή τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη τουριστικών περιοχών της Ερμιονίδας, την διοργάνωση του οποίου έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το Επιμελητήριο Αργολίδος.
Η κα Σόνια Τάνταρου Κρίγγου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Φεστιβάλ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω επισημάνει και στο παρελθόν πως η Ερμιονίδα, αποτελεί τον "εξώστη" της Αργολίδας. Η γειτνίασή της με την Τροιζηνία και η εγγύτητά της με τα νησιά του Αργοσαρωνικού παρέχουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη πολλά υποσχόμενων συνεργασιών και συνεργειών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, των υπηρεσιών, καθώς και άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων. Η αναξιοποίητη επί της ουσίας αυτή αναπτυξιακή δυνατότητα της Ερμιονίδας, σε συνδυασμό με την άμεση πραγματοποίηση καίριων έργων υποδομής , όπως η μεταφορά στην περιοχή των νερών του Αναβάλου, η βελτίωση της οδικής πρόσβασης σε αυτήν αλλά και παρεμβάσεων συμβουλευτικής υποστήριξης που θα μεγιστοποιούν την εκμετάλλευση των αναπτυξιακών ευκαιριών που παρουσιάζει από τους κατοίκους της, αποτελούν προϋποθέσεις όχι μόνο για την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για την ανάδειξή της ως πόλου ισχύος με εμβέλεια πέρα από την περιφέρειά μας και με πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις για το σύνολο του Νομού μας.
Κρανίδι , Ερμιόνη , Πόρτο Χέλι , Κοιλάδα, Θερμησία και πολλά άλλα όμορφα μέρη στην ευρύτερη περιοχή αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές ! Συνάμα όμως στην περιοχή   δραστηριοποιούνται και πολλές ντόπιες επιχειρήσεις με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα. Έχοντας ως στόχο την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων διοργανώνεται για 4η χρονιά το φεστιβάλ "Όψεις και Γεύσεις " το οποία και επισκέφθηκα .
Τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο φεστιβάλ όσο και με τις υπόλοιπες επαφές μου διαπίστωσα τις άσχημες συνέπειες που και η Ερμιονίδα έχει υποστεί από την επέλαση της κρίσης, που διέρχεται σήμερα η χώρα μας. Όπως και πριν λίγο καιρό επισήμανα, σε αντίστοιχη επίσκεψή μου, η τοπική αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα, κρίσιμης σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής, δημόσιες υπηρεσίες έχουν στο πλαίσιο της περιστολής των κρατικών δαπανών είτε αποσυρθεί, είτε περιορίσει σε εντελώς στοιχειώδη όρια τη δραστηριότητά τους, η υγειονομική κάλυψη της περιοχής εμφανίζει σοβαρότατα προβλήματα , αποφασιστικής σημασίας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ερμιονίδας δημόσια έργα καθυστερούν ή δεν πραγματοποιούνται .
Εν τούτοις, η Ερμιονίδα με τον ενδογενή δυναμισμό της, αλλά και με την προνομιακή θέση της διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναδειχθεί σε πρωτοπόρα εμπροσθοφυλακή της ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία, που θεωρεί την ανάπτυξη ως το προαπαιτούμενο για την έξοδο συνολικά της χώρας μας από την κρίση, πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει την Ερμιονίδα με την προσοχή και τη σημασία που της αξίζει. Επιτακτική είναι η ανάγκη να προωθηθούν τα έργα υποδομής που χρειάζεται η περιοχή, να ενισχυθεί η τοπική της αυτοδιοίκηση , να ενισχυθεί η ελκυστικότητά της σε επενδύσεις και να ενθαρρυνθούν οι κάτοικοι της να αναπτύξουν τις παραγωγικές τους πρωτοβουλίες στους τομείς του τουρισμού, των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και των υπηρεσιών .
Δέσμευση για όλους τους αρμόδιους πρέπει να αποτελέσει η προώθηση και η διεκδίκηση υλοποίησης αυτών των ζητημάτων αιχμής για την ανάπτυξη της Ερμιονίδας ».