eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

'' ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ''

''VIDEΟ: ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ''
Επιμέλεια: Εικονοσκόπιο - Θ.Ι.Σ

Δύσκολη μέρα για την Ερμιονίδα σήμερα αφού η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κορακιά, κατέστρεψε ολοσχερώς οτι βρέθηκε στο πέρασμά της. 

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες και τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και ντόπιων κατοίκων, η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε πάνω από 1000 στρέμματα δάσους προκαλώντας μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει σβήσει έχοντας αφήσει μεμονωμένες μικροεστίες φωτιάς να σιγοκαίνε. 

Κατά κοινή ομολογία οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των ντόπιων παραγόντων ήταν άκρως αποτελεσματικές αφού όλοι κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Οι άντρες του πυροσβεστικού σώματος επίγειων και εναέριων δυνάμεων λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο και έτσι κατάφεραν να θέσουν υπο έλεγχο και να κατασβέσουν μέσα σε λίγες ώρες την μεγάλη πυρκαγιά στην Ν.Α πλευρά του Κρανιδίου

Να θυμήσουμε πως η φωτιά αυτή επεκτάθηκε γρήγορα και σε μεγάλη έκταση αφού είχε σύμμαχο τον καιρό και οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ξεπερνούσαν τα 5-6 μποφόρ.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά φίλοι και αναγνώστες του εικονοσκοπίου μας ενημέρωναν με κάθε τρόπο, βοηθώντας μας να διασταυρώσουμε το ρεπορτάζ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ζευγάρι φίλων και συμπατριωτών μας του Γιώργου και της Λίνας που μας ενημέρωναν λεπτό προς λεπτό και απο διαφορετικά σημεία με φωτογραφίες και βίντεο για την εξέλιξη της φωτιάς.

Εικονοσκόπιο: 
Οι Αναγνώστες... μας δείχνουν τον Δρόμο!

 Δείτε μερικές απ' αυτές: