eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


IMG_20160615_165839A
ΦΩΤΟ VILLA DIDIMO
Την Τετάρτη  15 Ιουνίου 2016, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στο Ναύπλιο,  οι  επικεφαλής τριών  συνδυασμών της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας μαζί με κάτοικους Διδύμων και Φούρνων καταθέσαμε στον Πρόεδρο του Π.Σ. το Ψήφισμα  της συγκέντρωσης  της 12ης Ιουνίου στα Δίδυμα.
 Με το ψήφισμα, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι κάτοικοι Διδύμων και Φούρνων, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την σχεδιαζόμενη «αποκατάσταση » στο ΧΑΔΑ στο Σταυρό Διδύμων με την οποία    η Περιφέρεια Πελοποννήσου  σε συνεργασία με την πλειοψηφούσα παράταξη  του Δήμου Ερμιονίδας  αποφάσισαν το θάψιμο όλων των χύδην  απορριμμάτων μαζί με τα περίπου 30.000 δέματα που  βρίσκονται στο χώρο του δεματοποιητή.



Ζητήσαμε, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, το θέμα να μπει στην ημερήσια διάταξη αλλά τελικά  μας δόθηκε από το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου το δικαίωμα να τοποθετηθούμε με ολιγόλεπτη παρέμβαση.
Στις τοποθετήσεις μας ενημερώσαμε το σώμα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Σταυρό Διδύμων τονίζοντας πως η  τροποποιημένη μελέτη  για την αποκατάσταση του χώρου είναι επιστημονικά αβάσιμη, διάτρητη και επικίνδυνη περιβαλλοντικά και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση του χώρου.
Επίσης ζητήσαμε να διακοπούν οι εργασίες  στο χώρο και να ανακληθεί η μελέτη τονίζοντας πως η αποκατάσταση πρέπει να στηρίζεται σε περιβαλλοντικά ορθές λύσεις χωρίς καταστρεπτικές συνέπειες για την  δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Τέλος αναφέραμε ότι διαφωνούμε με αυτή την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Διδύμων λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης και ότι δεν διαφωνήσαμε για τις άλλες δύο αποκαταστάσεις στο Κρόθι   και στο Ρορρό.

Κατόπιν των αιτημάτων μας ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε ότι:
  • Το θέμα της αποκατάστασης στη χωματερή Διδύμων θα μπει στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

και

  • Θα επισκεφτεί το χώρο του ΧΑΔΑ και του δεματοποιητή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας για το θέμα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη εφικτή λύση και έως  τότε  δεν θα γίνει καμμία εργασία στη χωματερή
Γιάννης Γεωργόπουλος,