eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ

ΦΩΤΟ: VILLA DIDIMO

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στα Δίδυμα Ερμιονίδας η ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση που διοργάνωσαν  όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την σχεδιαζόμενη «αποκατάσταση» στο ΧΑΔΑ  Διδύμων.
Στην συγκέντρωση το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με το συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα» Γιώργος Γαβρήλος.
Την εισήγηση της ημέρας έκαναν ο Γιάννης Γεωργόπουλος, ο Τάσος Λάμπρου και ο Τάσος Τόκας ως επικεφαλής των  τριών παρατάξεων αφού ο κ. Λυμπερόπουλος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στις τοποθετήσεις τους οι περισσότεροι από αυτούς που ήρθαν για να ενημερωθούν, τάχθηκαν υπέρ της άμεσης διακοπής των εργασιών στο Σταυρό Διδύμων αν δεν γίνουν πρώτα ο έλεγχος των μελετών και δεν υπάρξουν οι μετρήσεις από τους αρμόδιους φορείς για την μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.
Κοινή διαπίστωση οι λανθασμένες ενέργειες και  επιδιώξεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και  της συμπολίτευσης  του Δήμου Ερμιονίδας, την οποία εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Διδύμων κ. Κώστας Σπανός.
Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκε και βγήκε το παρακάτω ψήφισμα το οποίο θα καταθέσουν αντιπρόσωποι των παρατάξεων και κάτοικοι της περιοχής  στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στο Ναύπλιο την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016:
 ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
ΨΗΦΙΣΜΑ
 Όσοι/ες ανταποκριθήκαμε στην συνάντηση της  12ης   Ιουνίου 2016, στα Δίδυμα Αργολίδας, στο κάλεσμα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας   εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου   που σε συνεργασία με την πλειοψηφούσα παράταξη  του Δήμου Ερμιονίδας  αποφάσισαν το θάψιμο όλων των χύδην  απορριμμάτων μαζί με τα περίπου 30.000 δέματα που  βρίσκονται στο χώρο του δεματοποιητή.
Η τροποποιημένη μελέτη  για την αποκατάσταση του χώρου είναι επιστημονικά αβάσιμη, διάτρητη και επικίνδυνη περιβαλλοντικά και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση του χώρου.
Υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές, περιβαλλοντικές απόψεις που αμφισβητούν το θάψιμο δεμάτων σύμμεικτων απορριμμάτων ως μέθοδος αποκατάστασης. 
Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός, ότι αντί   η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει σε λύση η οποία να στηρίζεται σε περιβαλλοντικά ορθές λύσεις προχωρά σε μία αποκατάσταση με καταστρεπτικές συνέπειες για την  δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΖΗΤΟΥΜΕ
1.    Την άμεση διακοπή των εργασιών στο χώρο της υπέρ-χωματερής στο Σταυρό Διδύμων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

2.    Να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Μαρτίου 2016 σχετικά με την εξέταση της αρτιότητας της μελέτης για τον Σταυρό Διδύμων από ανεξάρτητο μελετητικό γραφείο και να γίνουν οι απαιτούμενες μετρήσεις στην περιοχή για να έχουμε την εικόνα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα
           και
3.    Την ανάκληση της τροποποιημένης μελέτης με την οποία προβλέπεται το θάψιμο όλων των χύδην  απορριμμάτων μαζί με τα περίπου 30.000 δέματα που  βρίσκονται στο χώρο του δεματοποιητή 


Οι κάτοικοι Διδύμων- Φούρνων
Οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα για την αποκατάσταση του Σταυρού Διδύμων
Οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης
Δυνατή Ερμιονίδα
Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας
Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας-Συμμετοχή