eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΘΥΜΙΣΕΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΙΖΗ...ΜΑΪΟΣ 2013

''ΘΥΜΙΣΕΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΙΖΗ...ΜΑΪΟΣ 2013''


Στη ..συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ, τα μεγάλα, συσσωρευμένα....
..... προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι κάτοικοι στο Δήμο Ερμιονίδας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αναφορά 1152/2010 - 30.05.2012) τονίζοντας μεταξύ των άλλων και τα εξής:
 «Η αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ χτυπάει άγρια τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων: Δραματικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας με 1.500.000 ανέργους, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, κατεδάφιση των δημόσιων συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τεράστιες περικοπές στην Υγεία και την Εκπαίδευση, που παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο για να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Η πολιτική αυτή οξύνει στο έπακρο όλα τα λαϊκά προβλήματα, χειροτερεύει δραματικά τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων, καταστρέφει το περιβάλλον, βάζει σε τεράστιους κινδύνους τη δημόσια υγεία, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έκφρασης της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής είναι τα μεγάλα, συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι κάτοικοι στο Δήμο Ερμιονίδας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης (η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου), που όχι μόνο δεν κάνουν το παραμικρό για την ανακούφιση έστω των κατοίκων, αλλά αντίθετα λειτουργούν ως μεσάζοντες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετώντας τα συμφέροντά τους.
Τα προβλήματα των εργαζόμενων κατοίκων της περιοχής έχουν προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Πώς τεκμηριώνεται αυτή η εκτίμηση; Από τις καταγγελίες του ΚΚΕ και φορέων των εργαζομένων της περιοχής που βασίζονται σε επιστημονικές αναλύσεις και τους ελέγχους που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Τεράστιες είναι οι ελλείψεις στις δημόσιες υποδομές παροχής νερού για ύδρευση και άρδευση, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση αντί να πάρουν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, αδειοδοτούν τουριστικά έργα επιχειρηματικών ομίλων, όπως π.χ. της εταιρείας "MIND COMPASS OVER SEAS AE" για να κατασκευάσει ξενοδοχειακή μονάδα με γήπεδο γκολφ - υδροβόρα δραστηριότητα, που επιχειρούν να την εξυπηρετήσουν με κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στον Κόλπο της Κοιλάδας ή στα Χώνια, που θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για το περιβάλλον στην περιοχή, που είναι ήδη δραματικά επιβαρυμένο.
 Ανοιχτές χωματερές λειτουργούν ανεξέλεγκτα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. Η ανοιχτή λίμνη βοθρολυμάτων, στην περιοχή του Κάμπου Κρανιδίου, ήταν σε πλήρη λειτουργία ακόμη και μέχρι πρόσφατα, ενώ τώρα τα βοθρολύματα θάβονται σε τάφρους, χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο και μετατρέπονται σε τοξική βόμβα για τον υδροφόρο ορίζοντα.
Η κατ' ευφημισμό αποκαλούμενη "Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Αποβλήτων" στον κάμπο του Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, δεν πληροί καμία από τις απαιτούμενες επιστημονικές και τεχνικές προδιαγραφές και κανείς δεν ξέρει πού διοχετεύονται τα στερεά απόβλητα της Μονάδας αυτής. Τα υγρά απόβλητα της "Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Αποβλήτων" του Δήμου Κρανιδίου, χωρίς κανέναν έλεγχο της ποιότητας και της τοξικότητάς τους, μεταφέρονται (2 χιλιόμετρα περίπου) με αγωγό στο Λουτρό Κρανιδίου και από εκεί διαχέονται ανεξέλεγκτα σε όλη την περιοχή του Κάμπου Κρανιδίου. Στην περιοχή Σταυρός - Κλάδεμα, στα Δίδυμα του Δήμου Ερμιονίδας της Αργολίδας, έχουν συσσωρεύσει, τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργίας της, πάνω από 45.000 τόνους σε δέματα και χύδην απορρίμματα. Το πρόβλημα των απορριμμάτων έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο Δήμο Ερμιονίδας.
Με την ανοχή, αν όχι και την ενθάρρυνση των αρχών της Τοπικής Διοίκησης και των κυβερνητικών αρχών, καταπατούνται τεράστιες δημόσιες δασικές και παραθαλάσσιες εκτάσεις - φιλέτα, με την αυθαίρετη και παράνομη οικοδομική δραστηριότητα να οδηγεί στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και αρχαιολογικών μνημείων.
Οι κυβερνητικές και τοπικές αρχές όχι μόνο δεν παίρνουν κανένα μέτρο επίλυσης των προβλημάτων αυτών, αλλά αντίθετα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, να συγκαλύψουν την αυθαιρεσία και την παράνομη δραστηριότητά τους. Στον αντίποδα επιδεινώνεται δραματικά η ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι αλιείς της περιοχής κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ενώ οδυνηρές είναι οι συνέπειες και για τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες που απασχολούνται σε δραστηριότητες του τουριστικού τομέα.
Απαιτούνται άμεσα μέτρα, τα οποία διεκδικούν μαζικοί φορείς και οι εργαζόμενοι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι από την κατάσταση κινητοποιούνται για να προστατέψουν το περιβάλλον και τη ζωή τους. Τα μέτρα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι να εφαρμοστούν είναι:
  • Να εξασφαλιστεί φτηνό – υγιεινό νερό για το Δήμο Ερμιονίδας αποκλειστικά από δημόσιο φορέα με την αξιοποίηση των πηγών του Αναβάλλου και του Φράγματος Ρόρου - Τζερτζελιάς της Αργολίδας. Το νερό, ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος, πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Να μεταφερθούν τα απορρίμματα σε ασφαλείς χώρους επεξεργασίας, να σταματήσει η λειτουργία της μονάδας στο Σταυρό - Κλάδεμα των Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας της Αργολίδας και να αποκατασταθεί το περιβάλλον στην περιοχή.
  • Να διαμορφωθεί αποκλειστικά δημόσιος ενιαίος φορέας διαχείρισης απορριμμάτων με ευθύνη του Κράτους και της Τοπικής Διοίκησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων και καμία ανάμειξη ιδιωτών.
  • Να γίνει έλεγχος στις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία των μονάδων "Βιολογικού Καθαρισμού Αποβλήτων" στον κάμπο του Κρανιδίου και στο Κρόθι του Δήμου Ερμιονίδας. Να γίνει έλεγχος της ποιότητας και της τοξικότητας των υγρών λυμάτων που διαχέονται ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Κάμπου Κρανιδίου και στον κόλπο της Ερμιόνης. Να ολοκληρωθεί το δίκτυο συγκέντρωσης και επεξεργασίας λυμάτων Κρανιδίου, Κοιλάδας και Πόρτο Χέλι με την κεντρική μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στον κάμπο του Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας
  • Να ελεγχθούν οι ιχθυοκαλλιέργειες και να ληφθούν μέτρα για την προστασία του Αργολικού κόλπου.
  • Να προστατευθούν τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής - Σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα κ.ά.».
Μετά την παρέμβαση του ΚΚΕ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζομένων, επιχείρησε με ψευδείς, ανυπόστατους ισχυρισμούς να συγκαλύψει την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ, διευκολύνοντας τους επιχειρηματικούς ομίλους να καρπωθούν κοινοτικές και κρατικές επιδοτήσεις - κλεμμένο πλούτο του εργαζόμενου λαού - για να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος των εργαζομένων.

http://www.902.gr/eidisi/eyrovoyli/15512/ekriktika-provlimata-ton-ergazomenon-kai-ton-katoikon-tis-periohis-ermionidas