eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

61
Εξαιρετικές  αποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Ερμιονίδας υπό την αιγίδα του Δήμου, του  Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας, των Τοπικών Κοινοτήτων και των κατά τόπους καρναβαλικών επιτροπών, συλλόγων και φορέων.
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στην Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας πραγματοποιήθηκε το πιο γλυκό ζαχαρένιο καρναβάλι όπου μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν με αποκριάτικα τραγούδια, χορούς, παιχνίδια και χόρεψαν το γαϊτανάκι .

kilada2
kilada1
kilada3
Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων μικροί και μεγάλοι ντυμένοι μασκαράδες παρέλασαν και γιόρτασαν τις απόκριες με πολύ χορό κέφι και παιχνίδια (γαϊτανάκι, κρυμμένο θησαυρό κ.λ.π.)
DIDIMA
Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου αναβίωσε το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο «Λύριζα».
13
16
Το μεσημέρι πάνω από εβδομήντα μασκαρεμένοι συγκεντρώθηκαν στην Κάτω Πλατεία όπου με βιολιά, κλαρίνα και νταούλια, χορεύοντας και τραγουδώντας παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια, πέρασαν τα στενά του Κρανιδίου καταλήγοντας στην Πάνω Πλατεία  όπου στήθηκε ένα μεγάλο λαϊκό αυθεντικό γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.
1
47
53
60
48
Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στις 19:30 πραγματοποιήθηκε για 27η συνεχή χρονιά το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι, μια φαντασμαγορική νυχτερινή παρέλαση μασκαρεμένων και αρμάτων. Οι ομάδες των καρναβαλιστών με πολύ κέφι και χορό ξεσήκωσαν τους εκατοντάδες θεατές. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Πορτοχέλι συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 με την ανάποδη μασκαράτα, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους, παιχνίδια για παιδιά και δραστηριότητες από την Energy Art και κορυφώθηκαν με το θαλασσινό κάψιμο του καρνάβαλου.
porto1
porto2
porto4
porto5
porto3
Το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016 η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης και η Εθελοντική Ομάδα Ερμιόνης διοργάνωσαν στα Μαντράκια  αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική. Στους εκατοντάδες επισκέπτες προσφέρθηκαν τα χειροποίητα μακαρόνια “γκόγκες”, υπήρχαν γαϊτανάκι, αποκριάτικα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, το κέφι ήταν αστείρευτο και ο χορός και η διασκέδαση  κράτησαν μέχρι το απόγευμα.
ermion1
ermionitiki
ermion2
ermion3
ermion4
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 με τα Κούλουμα στο λιμάνι της Ερμιόνης όπου εκτός όλων των άλλων θα υπήρχε το εργαστήρι κατασκευής χαρταετού της Εθελοντικής Ομάδας Ερμιόνης.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες,  τους συλλόγους, τους  φορείς, τα σχολεία, τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές καθώς και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στην προετοιμασία και ολοκλήρωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας που στηρίζουν κάθε προσπάθεια μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: