eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ 627 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ - ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΝΕΔΥΠΕΡ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση την Δευτέρα το βράδυ, συζητήθηκαν στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας, τα  δύο σημαντικά θέματα  τα οποία προκαλέσαμε  μετά από αίτημα μας όλες οι παρατάξεις της  αντιπολίτευσης ( παρ.2 του άρθρου 67 /3852),  για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ  και   την αξιοποίηση  της έκτασης που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ  στην έκταση της  πρώην ΔΕΠΟΣ στο  Πορτοχέλι.

Α)  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ

Για το πολύ σημαντικό θέμα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και ιδίως αυτού στη θέση «Σταυρός 1» στα Δίδυμα είναι σίγουρο ότι με την απόφαση που πήραμε στο ΔΣ κάναμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά ακόμη δεν έχουμε κερδίσει τίποτε, αφού χρειάζεται πολύ δουλειά ώστε να επιτευχθεί μια συνολική αποκατάσταση, τόσο του χώρου του δεματοποιητή όσο και του ΧΑΔΑ.

Αν και στην αρχή ο Δήμαρχος είχε στις προθέσεις του να προτείνει να προχωρήσει το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελ/νήσου, βλέποντας τη σθεναρή στάση τόσο όλης της αντιπολίτευσης όσο και του Προέδρου της Τ.Κ. Διδύμων    αλλά και   συμβούλων του και με κίνδυνο την διατάραξη των εσωτερικών ισορροπιών, «επιστράτευσε» τη λογική και έγιναν τελικά δεκτές οι αποφάσεις των δύο Τοπικών Κοινοτήτων των Διδύμων και των Φούρνων.

Η απόφαση ήταν:


1) Να  σταματήσουν  οι  οποίες εργασίες  εκτελούνται  στην  χωματερή  στο  Σταυρό  Διδύμων.



2)  Να  γίνουν  οι  μετρήσεις  που  αναφέρονται  στην  Προγραμματική  Σύμβαση του  Δήμου  Ερμιονίδος  με το Ι.Γ.Μ.Ε για το βαθμό ρύπανσης της περιοχής και αν δεν μπορεί αυτό, να πάμε και σε ιδιώτη.



3) Να  ενημερωθούν  οι  δημότες για την  μελέτη  αποκατάστασης  της  συγκεκριμένης  χωματερής και αν πληροί τις προϋποθέσεις



4) Να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για το διάστημα από το  2007 μέχρι σήμερα., για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ερμιονίδα  στον τομέα των απορριμμάτων.



 



Β)  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ 627 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ



Για το θέμα της αξιοποίησης των 627 στρεμμάτων, της έκτασης που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, στο Πορτοχέλι, η παράταξή μας επισήμανε τις θετικές ενέργειες του κ. Λάμπρου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο  και πως είναι επιτυχία της αντιπολίτευσης που το θέμα ήρθε στο ΔΣ που αποτελεί το κυρίαρχο όργανο του Δήμου.



Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος είπε ότι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και ότι μας έχουν δώσει αρκετά από όσα ζητήσαμε σαν Δήμος Ερμιονίδας.



Ακολουθούν οι βασικές θέσεις στη τοποθέτησή μου:



1) Τόνισα πως ήταν λάθος που το θέμα δεν ήρθε νωρίτερα στο ΔΣ ώστε να υπάρχει μια ομόφωνη απόφαση και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του Δημάρχου για τις διεκδικήσεις στο χώρο

 2) Ρώτησα το Δήμαρχο πως χειρίστηκε το θέμα και αν υπήρξε συνεργασία με τους αρμόδιους επαγγελματικούς   τουριστικούς και κοινωνικούς  φορείς της περιοχής για την πολύ σημαντική επένδυση που προγραμματίζεται.( Τ.Κ. Πορτοχελίου, Ένωση Ξενοδόχων,κ.λ.π.)

3) Επισήμανα τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσο θα λειτουργήσει το ιδιωτικό αεροδρόμιο τύπου Β΄, αφού με την δημιουργία γηπέδου γκολφ 9 οπών οι τουρίστες που θα έρθουν θα είναι υψηλού επιπέδου και δεν θα θέλουν να έχουν την όχληση των πτήσεων

 4) Απευθυνόμενος στο ΔΣ είπα ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής και ότι είμαστε θετικοί στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση, αλλά αυτό που πρέπει να προηγηθεί  είναι να διασφαλίσουμε τις απαιτήσεις μας σαν Δήμος, για τους χώρους που είναι απαραίτητοι στην Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου.(πράσινο, χώρος αναψυχής, χώρος αθλοπαιδιών,parking,) και ότι πρέπει ότι έχουμε «κερδίσει» να γραφτεί στη σημερινή απόφαση. 

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ