eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑ 50% ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ»

Αποδέχεται η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου την πρόταση που με επίκαιρη ερώτηση υπέβαλε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), καθ. Γιάννης Μανιάτης, και αφορά στην ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 για χρηματοδότηση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών έως 500 KW, ώστε να μειωθεί κατά 50% το ενεργειακό κόστος άρδευσης των αγροτών της χώρας.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη διαρθρωτική και μακροχρόνια παρέμβαση που γίνεται στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος άρδευσης για όλα τα αγροτικά προϊόντα της χώρας.
Ο Υπουργός δέχτηκε τη σπουδαία συμβολή του Ν.4296/02.10.2014 με τον οποίον δώσαμε τη δυνατότητα στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) να εγκαθιστούν σε κάθε αντλιοστάσιό τους φωτοβολταϊκή μονάδα που με την αρχή του «συμψηφισμού ενέργειας» θα επιτρέπει τα τιμολόγια που πληρώνουν οι Οργανισμοί στη Δ.Ε.Η. να μειώνονται κατά 50%, όπως π.χ. στην Αργολίδα από 900.000 ευρώ το χρόνο σε 400.000 ευρώ το χρόνο. Τη δράση αυτή έχουν δεχτεί επίσης να δανειοδοτήσουν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ πρόθεση χρηματοδότησης έχει επίσης εκδηλωθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Ο Γιάννης Μανιάτης στην τοποθέτησή του εκτός
από την κατά 15% μείωση του συνολικού κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων για όλη τη χώρα, ανέδειξε επίσης τη δυνατότητα των Τ.Ο.Ε.Β. να συντηρήσουν τα αρδευτικά τους δίκτυα και να μειώσουν σημαντικά τις κατά 60% απώλειες και σπατάλες νερού άρδευσης που γίνεται λόγω διαρροών και παλαιότητας των δικτύων. Η δράση αυτή θα συμβάλλει προφανώς αποφασιστικά στην προώθηση όλων των φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων για ορθολογική και αειφόρο χρήση των υδατικών πόρων της χώρας.

-       Στο ακόλουθο link το Video της συζήτησης στη Βουλή: https://www.youtube.com/watch?v=123B3ugCo0Q

-       Στο ακόλουθο link τα αναλυτικά πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή: