eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου για την Ημερίδα Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας στο Πορτοχέλι

6
Η καρδιά του Τουρισμού αλλά και της ανάπτυξης της Αν. Πελοποννήσου και των νήσων του Αργοσαρωνικού κτύπησε δυνατά στο Πορτοχέλι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου AKS στην Ημερίδα που διοργάνωσε  ο Δήμος Ερμιονίδας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, με θέμα “Προοπτικές Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Πελοποννήσου & Νήσων Αργοσαρωνικού”.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου Μανώλης Τριγκάκης
καλωσόρισε από το βήμα όλους τους παρευρισκόμενους, επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας σε Τοπικό και Υπερτοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα ανάφερε ότι είναι σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας να σχεδιάσουμε την αναπτυξιακή μας προοπτική, διότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν επιτρέπεται να επαναλάβουμε λάθη και ίντριγκες του παρελθόντος.
13
Στην Ημερίδα συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής ενότητας Νήσων Σαρωνικού Π. Χατζηπέρος, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού και Δ/ντρια Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών Μαρκάτου Αναστασία, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Ανδριανός, ο  Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης και ο Περιφερειακός σύμβουλος Α. Τζανής.
Αρκετοί δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι παρευρέθηκαν, ενώ οι δήμαρχοι των δήμων Μονεμβασίας, Κυνουρίας, Κορινθίας, Επιδαύρου, Αίγινας, Μεθάνων, Πόρου και Σπετσών απεύθυναν χαιρετισμό με σύντομη αναφορά στα θέματα ανάπτυξης και τα προβλήματα που καλείται άμεσα η πολιτεία να επιλύσει.
Παρευρέθηκε το μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος & Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δ. Πολάλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φ. Δαμούλος και το μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Α. Γκολεμάς.
Για την Τουριστική Επιχειρηματικότητα και έργα υποδομών στο Δήμο Ερμιονίδας αναφέρθηκαν στην ομιλία τους ο Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας Μ. Τριγκάκης,  για την Ανταγωνιστικότητα Τουρισμού “Μύθοι και Αλήθειες” μίλησε ο Ξενοδόχος Τολού Γ. Γεωργιδάκης και ο Δ. Νταλής Σύμβουλος Διοίκησης του Ομίλου Dolphin ανέπτυξε “Σκέψεις για Τουριστικές Επενδύσεις στην Ερμιονίδα” Την Ημερίδα έκλεισε ο διακεκριμένος Executive Chef, Συγγραφέας και καθηγητής Σχολής Μαγειρικής Μ. Ντουνέτας με θέμα “Τοπικά Προϊόντα και Γαστρονομία”.
4

5
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής στην ομιλία του υπήρξε ουσιαστικός έθεσε τις βάσεις για τον σχεδιασμό ανάπτυξης της περιοχής Ερμιονίδας και πρότεινε την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας των Δήμων της Ανατολικής Πελοποννήσου και των Νησιών του Αργοσαρωνικού, όπου μέσα από αυτό θα πετύχουν την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής, την δημιουργία Αεροδρομίου στο Πορτοχέλι στην πρώην έκταση ΔΕΠΟΣ και  των έργων υποδομής που θα βελτιώσουν το Τουριστικό προϊόν και το βιοτικό μας επίπεδο.
Η Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου συγχαίρει το Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή για την τεράστια επιτυχία κατά γενική ομολογία της επίκαιρης Ημερίδας Τουρισμού, ευχαριστεί όλους τους φορείς και εκπροσώπους επαγγελματιών που συμμετείχαν, την οργανωτική επιτροπή, τους χορηγούς, το ξενοδοχείο ΑKS, τους χορηγούς επικοινωνίας και τέλος τη δημοσιογραφική ομάδα του ομίλου ΑΝΤ1 για την υπέροχη παρουσίαση και ενημέρωση μέσω του δελτίου ειδήσεων του σταθμού.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ