eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ''ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ, ΤΡΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ''


 
Βρισκόμαστε ήδη στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η πλειοψηφία των πολιτών στις συζητήσεις τους οριοθετούν τρεις διεκδικητικούς στόχους, διεκδικούν το αυτονόητο για την Ελληνική κοινωνία και αυτό προκύπτει από τις ποιοτικές έρευνες των εταιρειών που διεξάγουν δημοσκοπήσεις.

Πρώτος στόχος: Είναι η ανάδειξη μιας σταθερής εθνικής Κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία με σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα εγγυηθεί την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Επιτέλους απαιτείται να αφήσουν τους τακτικισμούς και να ασχοληθούν οι πολιτικοί με τη διακυβέρνηση της χώρας, στα πλαίσια υλοποίησης ενός κυβερνητικού προγράμματος το οποίο θα βασίζεται στην
υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά και στην εφαρμογή σημαντικών θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας και θα μας οδηγήσουν στην ουσιαστική ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μία σύγχρονη χώρα στην καρδιά της Ευρώπης. Για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις απαιτείται σχέδιο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Με τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δε λύνουμε τα προβλήματα, τα οξύνουμε, δημιουργούν μεγάλο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό. Όλες οι αναπτυγμένες χώρες έχουν σταθερές Κυβερνήσεις για να υπάρχει και μία ουσιαστική αξιολόγηση από τους πολίτες στο τέλος της Κοινοβουλευτικής περιόδου.

Δεύτερος στόχος: Υπάρχει αναγκαιότητα εθνικού σχεδίου διαπραγμάτευσης με προγραμματική συμφωνία τόσο των κομμάτων που θα σχηματίσουν Κυβέρνηση αλλά και συμμετοχής των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Για να εξασφαλιστεί η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλων εθνικών διχασμών και άλλων τεχνικών διαχωρισμών. Απαιτείται να σχηματιστεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, μία πραγματική εθνική ομάδα, με ό,τι καλύτερο διαθέτουν τόσο τα κόμματα όσο και οι επιστημονικοί φορείς του τόπου μας, που κύριο μέλημα της να είναι η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, με τους δανειστές, με τους θεσμούς για τα μεγάλα θέματα που έχουν ήδη προκύψει και θα προκύψουν (ρύθμιση – διαγραφή χρέους, τήρηση συμφωνίας, υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων, Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση κλπ), για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των δανειακών συμβάσεων. Χρειάζεται ουσιαστική ενότητα της Ελλάδας και του Ελληνισμού και να σχηματιστεί επιτέλους μία ομάδα διαπραγμάτευσης πέρα από την Κυβέρνηση και τα κόμματα. Το οφείλουμε στην Ελληνική κοινωνία και στη μακροχρόνια ιστορία αυτού του τόπου.

Τρίτος στόχος: Η αναπτυξιακή διαδικασία. Εάν δεν εισέλθουμε στη φάση της ανάπτυξης στα πλαίσια του οικονομικού κύκλου δε μπορούμε να επιλύσουμε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας (π.χ. ανεργία, ελλείμματα, μείωση επενδύσεων, συνταξιοδοτικό κλπ). Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου. Το να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα σε μία χρεοκοπημένη κοινωνία δε λύνεται το πρόβλημα, αυτό που χρειάζεται είναι να αυξηθεί η παραγωγική δραστηριότητα της χώρας μας και να εισέλθουμε αποφασιστικά σε μία αναπτυξιακή τροχιά, απαιτείται να δημιουργηθεί πλούτος προς όφελος τόσο της Ελληνικής κοινωνίας όσο και της Ελληνικής Πολιτείας. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την αναπτυξιακή διαδικασία. Αυτό όμως προϋποθέτει σταθερό πολιτικό περιβάλλον στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων θα εξασφαλίσει την αναπτυξιακή διαδικασία με τον απαραίτητο δείκτη της κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
ΠΑ.ΣΟ.Κ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ