eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

'' Η προπαγάνδα του φόβου και της διάιρεσης ''

Δ. Κοδέλας: Η πρόταση των δανειστών θα προκαλέσει επισιτιστική κρίση και θα αφανίσει αγρότες και κτηνοτρόφους 


Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
 Μόλις το διάβασα και δεν μπορώ να μη θαυμάσω της τετράγωνη λογική του ως άνω κυρίου και βουλευτή. Ο μόνος που δεν θα πεινάσει είναι ο ίδιος!
Τώρα μόλις θυμήθηκε την αγροτιά και τους κτηνοτρόφους; Άνθρωπέ μου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι άντεξαν την Κατοχή και θα αφανιστούν τώρα, αυτοί οι άξιοι δουλευτές της γης που κατέχουν και τα μέσα παραγωγής τροφίμων;  Και όχι μόνον την άντεξαν αλλά ήταν συγχρόνως και ο βασικός κορμός του ΕΑΜ (όχι βέβαια του ΚΚΕ). Διάβασε Βαζαίο και θα καταλάβεις, αφού από τα μέρη μας είσαι. Ως εκ τούτου δεν τρομοκρατούνται. Τι τους απειλείς με αφανισμό; Γιατί δεν τους κάνεις δημόσιους υπαλλήλους να τους σώσεις;

Το Δημοψήφισμά σου διαιρεί τον λαό, αφού πρώτα του δημιουργεί φοβερή σύγχυση. Μόνο και μόνο η σύνταξη του ψηφοδελτίου (και με Αγγλικούς όρους(!) για να καταλαβαίνουν προφανώς πλήρως οι αγρότες και οι ηλικιωμένοι) φτάνει. Μόνο για αυτή την περιφρόνηση στη γλώσσα μας έπρεπε να αποσυρθεί το δημοψήφισμα. Αν βρεις δε έναν Έλληνα που θα αναζητήσει και διαβάσει τα κείμενα αυτά "των προτάσεων των δανειστών" να μου γράψεις!
Και τον διαιρεί μια ομάδα του 4% που αυτοαποκαλείται αριστερά και συμπεριφέρεται στα όρια της δημοκρατίας, όταν από Καμύ, Τολιάτι, Γκαροντύ, Γκράμσι, το δίδαγμα είναι η μεσότης και ότι αριστερά που δεν εμβαθύνει την Δημοκρατία, ναι την Αστική, είναι άκρα αριστερά, όπως και να εμφανίζεται. Σας το είπε και ο Πανούσης: κάτω τα χέρια από την Αστική Δημοκρατία.
Τον διαιρεί μια ομάδα του 4% που ¨στηρίζεται" από ένα πλήθος που προσβλέπει (προσέβλεπτε πλέον), ένα πλήθος που αποδέχεται ότι οι Έλληνες είναι τεσσαρων ειδών: Αυτοί με σταθερή δουλειά στο δημόσιο (αυτοί είναι σήμερα τα αφεντικά) και οι του ιδιωτικού τομέα οι κολίγοι. Αυτοί που διαπλέκονται και φοροδιαφεύγουν και αυτοί που δεν το κάνουν.
Και μάθε ότι η κρίση, αλλά και η λύση της μέσω της δραχμής και του συνακόλουθου μεγάλου πληθωρισμού, θα εξαθλιώσει συνταξιούχους, μισθωτούς και φυσικά τους εξαθλιωμένους ανέργους και αναγκαστικά αέργους. Όχι αυτούς που κατέχουν μέσα παραγωγής, ούτε τους εμπόρους. Αυτό διδάσκονται οι οικονομολόγοι το πρώτο μήνα στις σχολές τους.

Αφού λοιπόν ψηφίζεις φανερά ΟΧΙ  (μαζί με ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΑΝΕΛ) όπως και ο κύριος Ανδριανός ψηφίζει φανερά ΝΑΙ (μαζί με Γ. Παπανδρέου, Σαμαρά, και Βενιζέλο χωρίς να έχει συναίσθηση πού αυτοί μας οδήγησαν), σε ένα δημοψήφισμα που τα κάνει όλα ένα μπερδεμένο κουβάρι, που δεν ξέρει ο πολίτης τι στηρίζει με το ΝΑΙ και τι με το ΟΧΙ, ας μας επιτρέψετε να δώσουμε ο κάθε πολίτης μόνος του το νόημα: Το ΝΑΙ είναι να μείνουμε μέσα στην ΕΕ και στο Ευρώ, το ΟΧΙ είναι να μπαινοβγαίνουμε και τελικά να φύγουμε και να πάμε στην δραχμή. 
Με αυτό το νόημα, που το έχουν ορίσει σαφέστατα Κομίνης, Μπούταρης, Μάνος και άλλοι πολλοί εχέφρονες, ψηφίζω φανερά ΝΑΙ, όπως εσύ κύριε Κοδέλα ψηφίζεις ΟΧΙ με το νόημα που εσύ του δίνεις, και εσύ κύριε Ανδριανέ ΝΑΙ με το νόημα που εσύ δίνεις, και δεν ξέρω με ποιο νόημα προσεχώς ο κύριος Μανιάτης.

Αλλά στη συλλογική μνήμη, στη μνήμη των χιλιάδων συνταξιούχων και αρρώστων που ξεροσταλιάζουν στην είσοδο των τραπεζών για 120 ευρώ τη βδομάδα αυτές τις μέρες της ντροπής, θα μείνει: Επί Αλέξη οι πρώτες ουρές μετά την Κατοχή και ας του άφησαν τον μουτζούρη στο χέρι οι άλλοι.
Υπάρχει ελάχιστος χρόνος να σας έρθουν τα μυαλά στη θέση τους.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος