eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

«Η Ελλάδα απαξιώνει την αριστεία και ανακυκλώνει τη μετριότητα»

 «Η Ελλάδα απαξιώνει την αριστεία και ανακυκλώνει τη μετριότητα»


Στην έντυπη εφημερίδα ''Τα Νεα'' του Σαββατοκύριακου....όλη η Συνέντευξη εδώ
Αγαπημενος μου ξάδερφος , λαμπρος επιστήμονας , Γιατρός καρδιολόγος, με 41 βραβεία παγκοσμίως , βρισκεται στη Βοστωνη στο Χαρβαρντ...

Κατω των 40 ετών και εχει στην παρακαταθηκη του μια πολυβραβευμενη και πρωτοποριακη μελετη παγκοσμίως που δινει μεγαλες ελπιδες και λυσεις στους πάσχοντες(στεφανιαια νοσος, εμφραγματα κ.α)

Θ.Ι.Σ
Γιάννης Χατζηζήσης, καρδιολόγος στη Βοστώνη
 
Με συνολικά 41 βραβεία και διακρίσεις, εκ των οποίων τα 24 είναι ελληνικά, μεταξύ αυτών και το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και 100 διεθνείς δημοσιεύσεις, είναι ένας από τους επιστήμονες κάτω των 40 ετών που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Από το 2012 ο καρδιολόγος Γιάννης Χατζηζήσης ζει και εργάζεται μόνιμα στη Βοστώνη, στο νοσοκομείο Brigham and Women's - το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Ο 38χρονος έλληνας επιστήμονας ασχολείται κλινικά με την επεμβατική καρδιολογία και με τη μη επεμβατική καρδιαγγειακή απεικόνιση (καρδιακή αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία, υπερηχοκαρδιογραφία και πυρηνική καρδιολογία). Παράλληλα, διεξάγει πρωτοποριακές σε παγκόσμιο επίπεδο πειραματικές και κλινικές μελέτες που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση της στεφανιαίας νόσου και των εμφραγμάτων.

«Για κάθε έλληνα επιστήμονα που διαπρέπει στο εξωτερικό η επιστροφή στην Ελλάδα και η δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας και πολύτιμης ερευνητικής εμπειρίας από εκεί είναι καθήκον. Ωστόσο απαιτείται μία και μοναδική προϋπόθεση, που αφορά τη δυνατότητα, τις υποδομές και τη διάθεση της Ελλάδας να υποδεχθεί την αριστεία από το εξωτερικό. Δυστυχώς, η χώρα μας αποτελεί ένα τελματωμένο, νωχελικό και οπισθοδρομικό περιβάλλον, που ανακυκλώνει τη μετριότητα και απαξιώνει την αριστεία, την καινοτομία και τη συνεργασία. Κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο για έναν έλληνα επιστήμονα να βρει πρόσφορο έδαφος και να εξελιχθεί στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα καταλήγει να έχει δύο βασικές επιλογές: είτε να αντισταθεί στη μετριότητα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή σύντομα να επανέλθει στο εξωτερικό απογοητευμένος και εξαντλημένος από τη δύσβατη ελληνική πραγματικότητα είτε να αναγκαστεί να ομογενοποιηθεί σε ένα αναξιοκρατικό και δύσκαμπτο σύστημα μετατρέποντας το πατριωτικό καθήκον της επιστροφής στην Ελλάδα σε αυτοθυσία» λέει. 

Ο Γιάννης Χατζηζήσης, πατέρας τριών παιδιών, στέλνει και ένα μήνυμα στα νέα παιδιά που βρίσκονται παροπλισμένα στη χώρα μας, μεταξύ ύφεσης και ανεργίας. «Οποιος έχει τη φλόγα της αριστείας, της καταξίωσης και της δημιουργίας πρέπει να τις αναζητήσει εκεί όπου τις προσφέρουν. Μόνο έτσι θα κάνει υπερήφανο τον εαυτό του, τους συμπατριώτες του και τη χώρα που τον γέννησε».