eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 - ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΙΖΗ : ''ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''

 ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 - ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΙΖΗ :  ''ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio news: Μίλτος Ιωαννίδης

Πρωτοφανείς καταστάσεις στην Ερμιονίδα με ξύλο (έξω από το δημαρχείο), σπρωξίματα, βρισιές και προπηλακισμούς μεταξύ συμβούλων-στελεχών-φίλων της παράταξης του κ. Καμιζή και συνδικαλιστών του ΣΕΤΑ Αργολίδας και της ΠΟΕ ΟΤΑ οι οποίοι αντέδρασαν στην πολιτική του δήμου για τα απορρίμματα καθώς και στην διαφοροποίηση της δημοτικής αρχής, η οποία ενώ πέρυσι ισχυριζόταν ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας θα πρέπει να  ανήκουν στον δήμο και όχι στους ιδιώτες (διότι  με αυτόν τον τρόπο θα απασχολούνταν οι δημότες και μάλιστα το 2011 είχαν προσληφθεί 25 άτομα με 8μηνη σύμβαση οδοκαθαριστές και οδηγοί), 
προχώρησε σήμερα σε δημοπρασία ανάθεσης μέρους του έργου της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων σημειώθηκαν σκηνικά απείρου κάλλους-πρωτοφανείς για τον τόπο μας-ενώ η πρόεδρος του δ.σ. του σωματείου εργαζομένων τοπικής αυτοδιοίκησης Αργολίδας-κα. Ευαγγελία Τσατσούλη λιποθύμησε κατά την διάρκεια των επεισοδίων (έπειτα από εκατέρωθεν σπρωξίματα ) και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. 

Τελικά  και μπροστά σε αυτές τις δυσάρεστες εικόνες-με το αστυνομικό προσωπικό του Α.Τ. Κρανιδίου να προσπαθεί να αποσοβήσει τα χειρότερα- πέρασε σε δεύτερη μοίρα η κήρυξη ως άγονης της δημοπρασίας και η επανάληψη της την επόμενη Εβδομάδα καθώς δεν υπήρξε κατάθεση προσφοράς από εργολάβους, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν της κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν την δημοπρασία.

Οι εικόνες, των δημοτικών  συμβούλων και των  εργαζόμενων συνδικαλιστών να σπρώχνονται, να σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες και να ανταλλάσσουν ύβρεις και κοσμητικά επίθετα, θέτουν την δημοτική αρχή προ των ευθυνών της σε ένα τομέα όπως είναι...... ....... η καθαριότητα του δήμου Ερμιονίδας. Αλήθεια μετά απ όλα αυτά, σε τι επίπεδο θα είναι οι σχέσεις των στελεχών-συμβούλων της δημοτικής παράταξης με τους εργαζόμενους (μόνιμους και έκτακτους) στην καθαριότητα; Όταν μάλιστα κυκλοφόρησε και ένα φειγ βολάν στους δρόμους του δήμου Ερμιονίδας, στο οποίο ανώνυμα  και ανορθόγραφα (εσκεμμένα η μήπως όχι;;;), υβρίζονταν με χυδαίο τρόπο οι εργαζόμενοι-συνδικαλιστές πριν ακόμα επισκεφτούν το δημαρχείο. Θα καταδικάσει η δημοτική αρχή τον η τους συντάκτες αυτού του χυδαίου κειμένου;;; θα κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστεί/εντοπιστούν ο/οι συντάκτες του εν λόγω κειμένου; θα κάνει ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους η όπως καταγγέλλουν (σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι) θα συνεχίσει η δημοτική αρχή να είναι επιθετική απέναντι τους και να επιρρίπτει ευθύνες (κυρίως στους έκτακτους) εργαζόμενους; Μήπως αυτή η επιθετικότητα δημιούργησε αυτές τις πρωτοφανείς εικόνες εξοργίζοντας τους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μεροκάματο; Και σε τελική ανάλυση τι δουλειά είχαν άτομα εκτός δήμου, άτομα που δεν είναι συνδικαλιστές, να συμπλέκονται με τους εργαζόμενους; Τέλος τι θα συμβεί αν και η 2η δημοπρασία που (θα γίνει την επόμενη εβδομάδα) κηρυχθεί άγονη;;;;  θα ματαιωθεί η θα δοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων με απευθείας ανάθεση;;; Την επόμενη Εβδομάδα θα επαναληφθούν οι ίδιες εικόνες;;; Απαιτούνται καθαρές και ξάστερες απαντήσεις.