eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΥΕΡ: ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑΣ

 
Α. ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑΣ

Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής ενημέρωσε την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου για την χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής χρηματικού ποσού 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση των χωματερών και για άλλες παράπλευρες δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό ως γεγονός ήταν και είναι μία θετική εξέλιξη, θα λειτουργήσει προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας και θα αντιμετωπίσει το θέμα των ανεξέλεγκτων χωματερών που δημιουργήθηκε στο Δήμο μας, στα πλαίσια του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια και ακόμη αντιμετωπίζουμε (από το 2010 μέχρι σήμερα). Όμως καταθέτουμε τις παρακάτω ενστάσεις – παρατηρήσεις.
  1. Το δελτίο τύπου τόσο της Δημοτικής Παράταξης της πλειοψηφίας (Δημοτική Συνεργασία Ανάπτυξης)  όσο και το δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής το οποίο κοινοποιήθηκε στον τοπικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) είπε τη μισή αλήθεια και συγκεκριμένα ότι αυτή η απόφαση του Υπουργείου δεν αφορούσε μόνο το Δήμο Ερμιονίδας αλλά αφορούσε συνολικά πολλούς Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας. Άρα η μισή αλήθεια δημιούργησε ψεύτικες εντυπώσεις, παρερμηνείες και φυσικά δεν ωφέλησε, όπως εκτιμούμε, τον ίδιο τον Υπουργό ΥΠ.Ε.ΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη – υποψήφιο Βουλευτή του Νομού μας, ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε 4 μέρες πριν τις εκλογές. Για την αποκατάσταση της αλήθειας καταθέτουμε συνημμένα έγγραφα του Υπουργείου που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν για τους Δήμους όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  2. Καλούμε την παρούσα Δημοτική Αρχή να μην επαναλάβει στο μέλλον τα ίδια λάθη και να παρουσιάζει σκόπιμα τη μισή αλήθεια, να δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις και να λειτουργεί τελικά σε βάρος της τελικής προσπάθειας και του τελικού αποτελέσματος. Επομένως όταν ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά οι δημότες από τη διοίκηση του Δήμου αυτή η ενημέρωση πρέπει να είναι πολύπλευρη, πολυεπίπεδη και αντικειμενική και όχι να παραποιεί σκόπιμα την αλήθεια και να εξυπηρετεί σκοπιμότητες και τη μικροπολιτική υπηρετώντας μια κλασική παλαιοκομματική λογική.
  3. Ελπίζουμε η νέα Κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 να υλοποιήσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης Υ.Π.Ε.ΚΑ σε σχέση με την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α στους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης