eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΦΥΡΗ - ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΕ 400.000 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΜΦΑΝΗ ΣΗΜΕΙΑ 

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας προς το Υ.ΠΕ.Κ.Α. για χρηματοδότηση με  ποσό ύψους 400.000€ προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση χώρων αποβλήτων, τα οποία βρίσκονται αποτεθειμένα σε τρία εμφανή σημεία στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου.
Η Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου χρησιμοποιούσε τρία (3) σημεία απόθεσης των αστικών αποβλήτων, χωρίς να πραγματοποιείται διαλογή και διαχείριση στα δύο εξ αυτών.
Συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων υπάρχει ένας χώρος συλλογής αστικών αποβλήτων στον οποίο λειτουργούσε ο δεματοποιητής και ένας δεύτερος  χώρος διάθεσης αποβλήτων ακριβώς έξω από την εγκατάσταση του δεματοποιητή, ενώ στην περιοχή Κάμπος Κρανιδίου βρίσκεται η τρίτη θέση απόθεσης των αστικών αποβλήτων.
Κατόπιν συνεννοήσεως του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλε στις 23 Δεκεμβρίου 2014 στο Υ.ΠΕ.Κ.Α.  συνοπτική οικονομοτεχνική μελέτη αποκατάστασης των τριών προαναφερόμενων χώρων απόθεσης αποβλήτων (ακολουθεί  η μελέτη συνημμένη στο τέλος).
Το Υ.ΠΕ.Κ.Α. ενέκρινε την μελέτη για το ποσό των 400.000€ και απέστειλε στην συνέχεια την έγκρισή του στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το Υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε την έγκριση και την απέστειλε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  από όπου το κονδύλι θα προωθηθεί άμεσα στο Δήμο Ερμιονίδας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.
Είναι φανερό λοιπόν πως έχουμε για το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή και τη Δημοτική Αρχή μια καινούργια μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της νέας πολιτικής της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ο Δήμος Ερμιονίδας έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει, με εμφανέστατα τα αποτελέσματα της καθαριότητας, της αισθητικής εικόνας της περιοχής μας, κυρίως όμως της υγείας μας. 


Ακολουθεί η οικονομοτεχνική μελέτη που υποβλήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2014 στο  Υ.ΠΕ.Κ.Α. από τον Δήμο Ερμιονίδας: 


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ