eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η Μαρίλη Μέξη από την Ερμιονίδα



Η Ερμιονίδα, αυτή η ευλογημένη από τον Θεό επαρχία της Αργολίδας, προικισμένη με ανθρώπους εξαιρετικούς και φύση μοναδική, που εξελίσσεται σε Κυανή Ακτή της Ελλάδας, δεν ευτύχησε τα τελευταία 34 χρόνια, από την εποχή του αείμνηστου Ιωάννη Κοντοβράκη, να εκλέξει έναν δικό της άνθρωπο στο Κοινοβούλιο. Έτσι, ενώ αποτελεί ένα πλούσιο, αναπόσπαστο κομμάτι
του όλου νομού, αντιμετωπίζεται από τα κόμματα εξουσίας απλά ως… συμπληρωματική δεξαμενή ψήφων, για υποψηφίους «καριέρας», που «πατάνε» στην καταγωγή τους σε Ναυπλία και Άργος και εκλεγόμενοι «χάνονται» στην πολιτική ζούγκλα της Αθήνας, για να επανέλθουν στον τόπο σε εορτές, μνημόσυνα και λιτανείες και, φυσικά, στις… επόμενες εκλογές!

Σ τις εκλογές της 25ης Γενάρη, όπου ο κόσμος έχει απαυδήσει από τα φθαρμένα κόμματα και τους «επαγγελματίες» πολιτικούς τους, από την Ερμιονίδα παρουσιάζεται, στο πρόσωπο μιας νέας και άφθαρτης κοπέλας, μια ελκυστική πολιτικά πρόταση, που «αγκαλιάζει» όλο το νομό και στο σύντομο προεκλογικό διάστημα έχει… «αλωνίσει», κυριολεκτικά, το σύνολο της Αργολίδας.  Πρόκειται για την Κρανιδιώτισσα Μαρίλη Μέξη, υποψήφια βουλευτή με το ΠΟΤΑΜΙ, με εξαιρετικό χαρακτήρα και εξαιρετικές σπουδές. Η Μαρίλη Μέξη, ως πολιτική Υπεύθυνη του Τομέα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο ΠΟΤΑΜΙ, έχει ασχοληθεί ενεργά με κρίσιμα ζητήματα της δημόσιας πολιτικής, όπως είναι η μεγάλη και αυξανόμενη φτώχεια των παιδιών που ζουν σε νοικοκυριά ανέργων και των παιδιών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων όσων ζουν σε ιδρύματα.

Δηλώνει αισιόδοξη: «Η Ελλάδα έχει λύσεις. Και αυτές οι λύσεις είναι οι άνθρωποι της. Η χώρα δεν θα σωθεί αν δεν μπουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Άνθρωποι με γνώση και τόλμη. Άνθρωποι με ουσιαστικά προσόντα, αυτά που είναι χρήσιμα για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Στις εκλογές του Γενάρη, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ».

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπικές μετρήσεις δίνουν περί τους 19 βουλευτές στο ΠΟΤΑΜΙ, που συζητείται σοβαρά ως ρυθμιστικός παράγοντας στη νέα Βουλή και ως κυβερνητικός εταίρος. Η Αργολίδα, ως τριεδρική περιφέρεια θα δώσει την τρίτη έδρα στο κόμμα που θα έρθει τρίτο σε ψήφους στο νομό και όπως όλα δείχνουν, αυτό θα είναι το ΠΟΤΑΜΙ!