eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Β. Σιδέρη για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών



Η σημερινή ημέρα, 30 Ιανουαρίου, είναι ημέρα γιορτής αφιερωμένη στην Παιδεία. Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τους τρεις μεγάλους Δασκάλους της, τους Τρεις Ιεράρχες. Το Βασίλειο το Μέγα, το Γρηγόριο το Θεολόγο και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τέχνη από αυτή της παιδείας. Τίποτε δεν συγκρίνεται με το να διαπαιδαγωγήσεις την ψυχή και να διαπλάσεις τη διάνοια ενός νέου»  αναφέρει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Αυτή την τέχνη ασκούν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί, στα χέρια των οποίων βρίσκεται το μέλλον.


Οι Τρεις Ιεράρχες αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανάδειξη των ελληνικών γραμμάτων και των αξιών της ελληνικής παιδείας. Κληροδότησαν στις επόμενες γενιές το σημαντικό τους έργο και το μήνυμα πως η μόρφωση διευρύνει τον πνευματικό ορίζοντα του ανθρώπου. Βασικές τους αρχές δεν είναι άλλες από την αγάπη για το συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μία εποχή που οι νέοι αναζητούν το δρόμο τους αναμέσα σε πολλά και διαφορετικά πρότυπα, οι βασικές αρχές των Τριών Ιεραρχών μπορούν να τους προσφέρουν υγιή πρότυπα προς μίμηση.

Βασίλης Σιδέρης
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου