eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Λέτε να μας έρχονται τα μυαλά;

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Μέσω του villadidimo και ολίγων της ορεινής Ερμιονίδας γίνεται σιγά σιγά συνειδητή και απτή η παραγωγική δυνατότητα της ορεινής Ερμιονίδας.
Το πολιτικό κατεστημένο = οι αυτονομημένοι αντιπρόσωποί μας δηλαδή οι σχεδόν κατ' επάγγελμα αντιπρόσωποί μας, ενδιαφέρονταν για επιδοτήσεις, αποσύρσεις, ενισχύσεις, απαλλαγές προς τους αγρότες και με το πατέντο του αγροτεμαχίου κατέδειξαν στον αγρότη ότι η γη του δεν έχει καμιά παραγωγική αξία και δυνατότητα. Και σήμερα οι υποψήφιοι σκύβουν "στοργικά" στον αγρότη και στα προβλήματά του, για την ψήφου φυσικά. Ανακαλύπτουν τους μεσάζοντες και τους εμπόρους και τους μεταποιητές που πίνουν το αίμα του αγρότη με το καλαμάκι. Παρηγορούν τον αγρότη για την ψήφο του, αντί να του υποδείξουν να κάνει ό,τι κάνουν οι αγρότες των βόρειων κουτόφραγκων.
Από αυτό το "αμείωτο, στοργικό ενδιαφέρον" διαλύθηκε η παραγωγική βάση: η θάλασσα και η γη.
Τόσα δάνεια πήρε η χώρα, τόσοι πλούσιοι ήλθαν στην Ερμιονίδα, τόσα εξοχικά και άλλα θαυμαστά.
Η θάλασσα και η γη πήραν το απόλυτο μηδέν. Ούτε μία επένδυση υποδομής δεν έγινε.
Είναι παρήγορο ότι τώρα με τη κρίση αρχίζουμε να ξανασκεφτόμαστε τη γη μας και τις παραγωγικές δραστηριότητες που συνδέονται με αυτή. Μακάρι και τη θάλασσά μας.
Πώς συμβαίνει να θαυμάζουμε την Δανία και την Ολλανδία ως μεγάλους παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και μεις στην Ερμιονίδα να βλέπουμε τη γη σαν αγροτεμάχιο, τα βουνά μας σαν "κεδροδάση" και τη θάλασσα σαν ζεστό νερό για μπάνιο και για βόλτα με τα ταχύπλοα;

Σημείωση: Η Φάγε και οι άλλες εταιρείες που βγάλανε το ελληνικό γιαούρτι στις ξένες αγορές δίνοντας πραγματικές μάχες στο βάθος του μυαλού τους έχουν να πιουν το αίμα των γαλακτοπαραγωγών;
Σε λίγο θα μας πούνε οι υποψήφιοι ότι η πτώση των τιμών αγροτεμαχίων Ερμιονίδας οφείλεται στους μεσίτες που πίνουν το αίμα του αγρότη.
Η ρέουσα ανοησία είναι καθημερινότητα, αλλά η προεκλογική κτυπάει κόκκινο. Δυστυχώς, τα ίδια και τα ίδια.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος