eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ



Το 2014 ήταν για την Ελλάδα έτος καμπής. Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης η ανάπτυξη γύρισε σε θετικό πρόσημο, η ανεργία υποχώρησε έστω και λίγο, τα δημοσιονομικά μεγέθη συνέχισαν να νοικοκυρεύονται. Η χρονιά που μας πέρασε, παρά τα προβλήματα που παραμένουν, μας έδειξε ότι η ανάκαμψη μπορεί – με τις κατάλληλες κινήσεις από πλευράς μας – να είναι πλέον λίγα βήματα μακριά.

Και βεβαίως, ανάκαμψη δεν σημαίνει απλώς στατιστικά μεγέθη. Σημαίνει πρώτα απ’ όλα ότι οι συνθήκες ζωής των Ελλήνων, και κυρίως των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, εκείνων που δοκιμάζονται περισσότερο και σκληρότερα, αρχίζουν να βελτιώνονται. Σημαίνει ότι οι αδικίες αρχίζουν να διορθώνονται. Σημαίνει ότι η καθημερινότητα παίρνει ξανά το κανονικό, αισιόδοξο χρώμα της.


Το 2014 έκλεισε με την προαναγγελία εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου του 2015. Η ετερόκλητη κοινοβουλευτική μειοψηφία των 132 βουλευτών έβαλε την χώρα σε μια νέα περιπέτεια, παρά την εκφρασμένη βούληση των Ελλήνων να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της και να ολοκληρώσει την κρίσιμη, τελική διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας.

Οι εκλογές του Ιανουαρίου σηματοδοτούν τα τελευταία λίγα βήματα πριν το ξέφωτο. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά θα  στείλουν μήνυμα σταθερότητας, υπευθυνότητας και προοπτικής. Για μια ακόμη φορά θα στείλουν την εντολή να παραμείνει η Ελλάδα ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και της ευρωζώνης, και να γλιτώσουμε από ανεύθυνους πειραματισμούς που είναι σίγουρο ότι θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

Εδώ, στην Αργολίδα, η ψήφος θα έχει ακόμη ένα μήνυμα. Παρά την κρίση και τους περιορισμούς της, η Αργολίδα είδε αυτό το διάστημα έργα υποδομής που έλειπαν εδώ και χρόνια – στον πολιτισμό και τον αθλητισμό που είναι και ο τομέας της κυβερνητικής μου ευθύνης, στην αγροτική παραγωγή, στις τουριστικές υποδομές, στην κοινωνική συνοχή.

Αυτό το σημαντικό έργο που μαζί ξεκινήσαμε για την Αργολίδα μας, μαζί πρέπει να το ολοκληρώσουμε. Και η εντολή των πολιτών στις 25 Ιανουαρίου θα είναι εντολή συνέχισης του κοινού μας αγώνα για όσα πιστεύουμε, για όσα δικαιούμαστε και αξίζουμε.

Είναι στο χέρι μας, και είναι χρέος μας, να κάνουμε το 2015 την πρώτη μετά την κρίση χρονιά για την Ελλάδα και την Αργολίδα. Μαζί, μπορούμε να το καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε κάθε αργολική οικογένεια, με υγεία και κάθε ευτυχία.