eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Μήπως η παράταξη του κ. Λάμπρου στοχεύει να παραμείνουν τα απορρίμματα στους δρόμους;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας της 31ης Οκτωβρίου 2014, όπου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και η ψήφιση του νέου κανονισμού καθαριότητας του Δήμου μας, περιμέναμε από τον κ. Λάμπρου και την παράταξή του προτάσεις και όχι νομικίστικα τερτίπια προκειμένου να αναβληθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Είναι φανερό ότι ο κ. Λάμπρου και η παράταξή του δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, δεν έχουν καταλάβει πως η Ερμιονίδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ούτε μπορούν να ακούσουν την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της περιοχής εδώ και τέσσερα χρόνια.
Εξάλλου η παράταξη στην οποία ανήκε ο κ. Λάμπρου την προηγούμενη τετραετία δημιούργησε το πρόβλημα με τα απορρίμματα στην Ερμιονίδα και δεν κατάφερε να το επιλύσει.
Και όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα γεγονότα το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Λάμπρου και την παράταξή του είναι να καθυστερήσουν την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ερμιονίδας και τίποτε παραπάνω.
Διότι η διαδικασία που τηρήθηκε όσον αφορά την ψήφιση του νέου κανονισμού καθαριότητας είναι απολύτως νόμιμη σύμφωνα με τα παρακάτω άρθρα:
1.     Η καθαριότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μία από τις πρωταρχικές και σημαντικότερες αρμοδιότητες του Δήμου σύμφωνα με το άρθρο 75 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006).
2.     Σύμφωνα με το άρθρο 72 παράγραφος 3 του Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), “το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία και με την απόλυτη πλειοψηφία  του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής”.
3.     Σύμφωνα με το άρθρο 73 παράγραφος 3 του Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), “το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία και με την απόλυτη πλειοψηφία  του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες της επιτροπής ποιότητας ζωής”.
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ερμιονίδας είχε έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου 2014 κατόπιν εισήγησης του συνόλου της αντιπολίτευσης. Μάλιστα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής εισηγήθηκε την αναγκαιότητα ψήφισης νέου κανονισμού καθαριότητας, ο οποίος και διανεμήθηκε για διαβούλευση προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Άρα το θέμα της ψήφισης του νέου κανονισμού καθαριότητας είχε ήδη έρθει στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 όπου έγινε συζήτηση πέντε ωρών, κάτι το οποίο όπως φαίνεται ο κ. Λάμπρου και η παράταξή του δεν το έχουν αντιληφθεί μέχρι σήμερα.
Και πως θα μπορούσαν να το αντιληφθούν άλλωστε, όταν από την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζαν και ο κ. Λάμπρου και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του;
Το κυριότερο είναι ότι απουσίαζαν από μία συνεδρίαση την οποία είχαν προκαλέσει οι ίδιοι με αίτησή τους και ήταν ταυτόχρονα εισηγητές του θέματος.
Τόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα λοιπόν έχουν επιδείξει οι συγκεκριμένοι κύριοι σε ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που ταλανίζει τον τόπο μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Και έχουν το θράσος να έρχονται εκ των υστέρων εντελώς ανενημέρωτοι να κάνουν μαθήματα νομιμότητας, χωρίς να έχουν καμία απολύτως πρόταση επί του θέματος.
Έτσι αφού είχε τηρηθεί απολύτως η νόμιμη διαδικασία, ο Δήμαρχος κ. Σφυρής αποφάσισε να δοθεί περισσότερος χρόνος και να διευρυνθεί κατά μια εβδομάδα ο χρόνος διαβούλευσης ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Τελικά μήπως ο στόχος της στείρας αντιπολίτευσης του κ. Λάμπρου και της παράταξής του, είναι να καθυστερήσουν την επίλυση του προβλήματος αφήνοντας τα απορρίμματα στους δρόμους, στις πλατείες, στα σχολεία, αδιαφορώντας πλήρως για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ