eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Γιάννης Μανιάτης : Πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο νόμος για την ευθύνη των υπουργών

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου του Νίκου Ζέρβα με τίτλο «Πρωθυπουργοκεντρισμός», ο Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ανάμεσα στα άλλα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είπε:

«Το βιβλίο του Νίκου Ζέρβα, που σήμερα παρουσιάζεται εδώ, στην πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου ελληνικού κράτους, εκφράζει έναν προβληματισμό που έρχεται στην καρδιά του προβληματισμού ολόκληρης της κοινωνίας.  Έχει ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που θα πρέπει να συζητήσουμε είναι και ο τρόπος με τον οποίο διοικείται η χώρα. Ο τρόπος με τον οποίο παίρνονται οι αποφάσεις από την εκτελεστική εξουσία. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ώστε να δούμε εάν οι τελικές αποφάσεις που παίρνονται, με τον τρόπο και τη διαδικασία που παίρνονται, μπορούν να ενδυναμωθούν δημοκρατικά και ταυτόχρονα να γίνουν πιο αποτελεσματικές.
Χαίρομαι λοιπόν γιατί με τη δουλειά του Νίκου ανοίγει ένα μικρό παράθυρο σ’ αυτόν τον ευρύτερο προβληματισμό. Είμαι βέβαιος ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συζητήσουμε και όλα τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν, από την απεξάρτηση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από πρόσκαιρες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και μικροκομματικά συμφέροντα, έως την αλλαγή του νόμου για την ευθύνη των υπουργών, που πρέπει επιτέλους να αλλάξει, αλλά και όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, σε αποφάσεις που αφορούν το σήμερα και το αύριο της πατρίδας και της κοινωνίας μας."