eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο Ερχομός του Ανάβαλου και η διανομή του στους κάμπους μας.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος  
Ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ έχει προσπαθήσει να μας πείσει με ανακοινώσεις του ότι ο Ανάβαλος προς Ερμιονίδα είναι Έργο που όπου νάνε θαρχίσει. Οι μη πιστεύσαντες με το δίκιο τους λένε ότι εδώ και 40 χρόνια έρχεται και ποτέ δεν έφτασε. Πρόκειται περί των γνωστών ανακοινώσεων των εκάστοτε τοπικών βουλευτών ...

.. για το καλό τους.
Οι πιστεύσαντες, τον περιμένουν σε 3 - 4 χρόνια να σκάσει μύτη κάπου στα Δίδυμα. Εκεί, στον 'τερματικό σταθμό' του έργου θα γίνει μια τελετή, θα κοπούν κορδέλες. Και μετά;
Επειδή είμαι από τους πιστεύσαντες, όχι γιατί το λέει ο Υπουργός, αλλά γιατί η χώρα πρέπει να αλλάξει πρότυπο και από καταναλωτική να γίνει παραγωγική. Οπότε τέτοια έργα θα έλθουν στο προσκήνιο για να αυξηθεί η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, γιατί μεσοπρόθεσμα δεν φαίνεται ότι μπορούμε να αναπτύξουμε κάτι πέραν της αγροτικής παραγωγής, του τουρισμού, και των μεταφορών.

Δεν θα πρέπει ο Δήμαρχος να συγκαλέσει σε μία ημερίδα τους αγρότες, τους ξενοδόχους και άλλους ενδιαφερόμενους, για να ακουστούν απόψεις για το τι θα γίνει από μετά την παράδοση του έργου ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΠΡΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ;
Δεν πρέπει οι κατ' εξοχήν ενδιαφερόμενοι αγρότες να προκαλέσουν τέτοιες ημερίδες, ώστε να αρχίσει από τώρα ο σχεδιασμός της διανομής του Ανάβαλου στα 22000 στρέμματα που πρόκειται να αρδευτούν;

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Το έργο: ΔΙΑΝΟΜΗ ΝΕΡΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΤΗς ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΑΡΔΕΥΣΗ 22000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ είναι έργο μεγαλύτερο από τον ερχομό του Ανάβαλου.
Αν περιμένει η Ερμιονίδα να έρθει πρώτα ο Ανάβαλος και μετά να σκεφτεί την διανομή του, βάλτε από σήμερα καμιά δεκαριά χρόνια για να ποτιστούν οι κάμποι μας.
Ευχής έργο είναι:Όταν κοπεί η κορδέλα του ερχομού του Ανάβαλου, συγχρόνως να κοπεί και η κορδέλα διανομής του έστω αρχικά στο 20% των κάμπων μας.

Το θέμα αυτό πρέπει να συζητηθεί σε ΔΣ και να αρχίσουν να παίρνονται αποφάσεις και να δημιουργείται σιγά σιγά η επιχειρησιακή δομή που θα αναλάβει το όλο έργο, γιατί με τέτοια έργα θα αλλάξει σελίδα ο τόπος.
Εδώ θα μπορούσε να παίξει ρόλο και το συμβούλιο διαβούλευσης, αλλά ..... ανάποδα. Αντί να περιμένει το θέμα προς διαβούλευση από τον δήμο, να πάρει την πρωτοβουλία να διαβουλευτεί μόνο του και τα αποτελέσματα να τα δώσει στον Δήμο, φυσικά και στους Δημότες.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος