eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μήνυμα προς τη σχολική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας
 Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να απευθύνουμε τις θερμές μας ευχές για μια χρονιά υγιή και μαθησιακά παραγωγική.

   Εκτιμώντας το σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο των εκπαιδευτικών αλλά και αυτό των μαθητών και των οικογενειών τους δεσμευόμαστε, ως νέα Δημοτική Αρχή, να σταθούμε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα έχοντας ρόλο συνεργατικό και να βοηθήσουμε με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουμε στη συντήρηση των διδακτηρίων και στη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων. Επίσης θα συνδράμουμε σε κάθε άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία, πολιτιστικής ή οικολογικής φύσεως και αλληλεγγύης.

   Θεωρούμε ότι ένα συνεργατικό σχολείο που στεγάζεται σε χώρους ανθρώπινους και περιβάλλον αξιοπρεπές βοηθάει τους μαθητές να προωθήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και τη σκέψη τους με απώτερο σκοπό την απόκτηση περισσότερης γνώσης.

   Ευελπιστούμε ότι και εμείς αξιοποιώντας το ρόλο του βοηθού και συμπαραστάτη θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε σε μια ποιοτική εκπαίδευση, στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι.


Δημήτρης Σφυρής

Δήμαρχος Ερμιονίδας