eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΜΑΡΑΤΑ

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Μαράτα = Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Σκλαβενίτης. Το δίλιτρο 9.20 Ευρώ, δηλαδή 4.60 το λίτρο. Το κιλό έρχεται 5.12 Ευρώ. Άρα ο δεκαεξάκιλος τενεκές (ο παραδοσιακός δικός μας) έρχεται 81 Ευρώ. Άλλα λάδια συνεταιρισμών αλλά και εταιρειών ξεπερνούν αυτή την τιμή και τα 16 κιλά φτάνουν περί τα 100 Ευρώ και μάλιστα σε δίλιτρη συσκευασία.


Πρώτο Ερώτημα: Όταν ο αγρότης μας στην Ερμιονίδα πουλάει στο λιτρίβι το καλό του λάδι προς 2.5 Ευρώ το κιλό (40 ευρώ το 16κιλο), ή το κρατάει και το πουλάει 50 - 60 Ευρώ με έξοδα τενεκέ, συνήθως και μεταφοράς, λέει με παράπονο : Δεν έχει τιμή το λάδι.
Όμως ο καταναλωτής στα αστικά κέντρα του αντιλέγει ότι έχει και πάρα έχει τιμή το λάδι. Πότε; όταν το εμφιαλώνεις και το εμπορεύεσαι από δικά σου καταστήματα με δικό σου δίκτυο διανομής. Μόνο που θέλει ιδέες και κόπο.

Δεύτερο Ερώτημα: Μα τι λάδι είναι το Μαράτα; Μαζεύει λάδια ο Σκλαβενίτης και τα βάζε σε ένα μπουκάλι εκμεταλλευόμενος τις τεράστιες δυνατότητες διάθεσης που έχει ως Σούπερ Μάρκετ.
Αμ δε! Το Μαράτα είναι λάδι ΠΟΠ από το Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης! Παράγεται και τυποποιείται για λογαριασμό του Σκλαβενίτη στην ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ, Κισσάμου Χανίων! Ποιότητα όντως εξαιρετική.
Άρα μια άλλη μορφή εμπορίας εξαιρετικού ελαιόλαδου.

Άρα αν το μυαλό ξεφύγει από την παραγωγή και περάσει στη διάθεση, πάντα υπάρχουν εμπορικές ιδέες. Για όλα, όχι μόνον για το λάδι.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος