eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΣΤΑ: ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ…

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΣΤΑ: 
<<ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ…>>

Ο κ. Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας  «ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΕ» μάλλον δεν κατάλαβε ή δεν θέλει να καταλάβει το θέμα του μεγάλου αυτού έργου της μαρίνας Ερμιόνης που εμείς προβάλλαμε για το συμφέρον του τόπου μας και των κατοίκων του.

Θα τα εκθέσουμε πιο απλά για να γίνουν κατανοητά στον κ. Αντιδήμαρχο:




1.  Δεν μιλήσαμε για αλλαγή περιβαλλοντικών όρων του έργου της Μαρίνας Ερμιόνης. Μιλήσαμε για αίτημα της εταιρίας για αλλαγή χωροθέτησης του έργου με την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας εντός της ζώνης της μαρίνας. Μάλιστα αρμόδια υπηρεσία για την αλλαγή χωροθέτησης, στην οποία και αποστείλαμε την σχετική επιστολή, είναι η  Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Ανάπτυξης Τμήμα Χωροθετήσεων του Υπουργείου Τουρισμού και όχι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

2.Ουδέποτε υπήρξε επισήμως προφορική ή γραπτή ενημέρωση τόσο του Προέδρου όσο και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο για το θέμα της αλλαγής χωροθέτησης αλλά και για το θέμα που αναφέρει στην ανάρτηση του  ο κ. Αντιδήμαρχος περί της αλλαγής των περιβαλλοντικών όρων που έχει αιτηθεί η εταιρία της μαρίνας Ερμιόνης.

3.Το έγγραφο που φέρεται βάσει της ανάρτησης του κ. Αντιδημάρχου ότι κοινοποιήθηκε στον Δήμο Ερμιονίδας, όπως φαίνεται και από την πρώτη του σελίδα εστάλη στον Δήμο Ερμιονίδας αλλά αυτό παραδόθηκε απευθείας στο γραφείο Δημάρχου, ο οποίος και δεν ενημέρωσε κανένα άλλο όργανο του Δήμου.

4. Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο γίνονται διάφορες προσπάθειες τροποποίησης των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων για τα θέματα της μαρίνας Ερμιόνης, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και εν γένει των δημοτών του Δήμου μας. Το παραπάνω γεγονός παραδέχεται και ο κ. Αντιδήμαρχος στην ανάρτηση του.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η λογική ότι ο Δήμος διοικείται μόνο από τον  Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο του και ότι μόνο αυτοί γνωρίζουν τα θέματα του Δήμου.

Πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε σελίδα και περάσουμε στην νέα εποχή, στην εποχή που ένας Δήμος συνδιοικείται από όλους, όλοι είναι ίσοι μεταξύ ίσων και όλοι συνδιαμορφώνουν τις μεγάλες και μικρές αποφάσεις που αφορούν όλους μας. Αυτή την αλλαγή, αυτή την νέα πνοή μόνο ο συνδυασμός μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει στον Δήμο μας, που τόσο πολύ έχει κουραστεί από τα δίπολα και τις αντιλήψεις ότι ο Δήμος ανήκει μόνο στους λίγους και όχι σε όλους.

Γιατί ο Δήμος Ερμιονίδας  είναι υπόθεση όλων μας

Με εκτίμηση,

Τάσος Λάμπρου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Με τον συνδυασμό «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»