eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ : ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ «ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

<< - Ο στόχος μας είναι στο τέλος της πενταετίας να έχουμε τη δυνατότητα  να παρουσιάσουμε μια διαφορετική Ερμιονίδα, αναβαθμισμένη, αντάξια της μακραίωνης ιστορίας της.

- Μέχρι τότε όμως έχουμε πολλή και σοβαρή δουλειά να κάνουμε. >>

 -------------------------------------------------------
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους πολίτες της Ερμιονίδας, οι οποίοι εξέλεξαν τον κ. Σφυρή ως Δήμαρχο και εμένα προσωπικά ως δημοτικό σύμβουλο του πλειονοψηφήσαντος  συνδυασμού.

Θα ήθελα να εκφράσω επίσης τα συγχαρητήριά μου στους εκλεγμένους συμβούλους όλων των συνδυασμών που θα αποτελέσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας καθώς και στους συμβούλους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη, ως εκ της θέσεώς μου, αυτής του δημοτικού συμβούλου διότι αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες και τα υπάρχοντα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η επαρχία μας καθώς και την αναγκαιότητα επίλυσής τους.

Οι πολίτες της Ερμιονίδας στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις εξέφρασαν τη βούλησή τους. Το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης καθορίζει...
... το ποσοστό των δυνάμεων του κάθε συνδυασμού και δείχνει το δρόμο της συναίνεσης και συνεργασίας. Το αποτέλεσμα της δεύτερης αναμέτρησης δείχνει ότι οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον κ. Σφυρή και τον Συνδυασμό του να συνθέτει προτάσεις (προερχόμενες από τους πολίτες, τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση), να παίρνει τις τελικές αποφάσεις και να τις υλοποιεί. 

Οι πολίτες στη νέα Δημοτική Αρχή, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και τις προσδοκίες τους για βελτίωση της καθημερινότητας τους σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου, για αναβάθμιση των πόλεων και των χωριών τους, για έργα υποδομής, που σχετίζονται με το νερό, την καθαριότητα, τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις θέσεις εργασίας κ.λ.π. Και αυτό είναι το ζητούμενο και σ’ αυτό πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας.

Η συμπολίτευση έχει ως εκ του θεσμικού της ρόλου την πρωτοβουλία των κινήσεων, τη λήψη των αποφάσεων αλλά και την υλοποίησή τους.

Ο ρόλος όμως και της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σημαντικός και χαίρομαι διότι υπάρχει όλης της αντιπολίτευσης η δέσμευση, η οποία έχει διατυπωθεί μετεκλογικά, ότι νηφάλια και δημιουργικά θα εργασθεί επ’ ωφελεία των πολιτών. Μένει λοιπόν αυτό να αποδειχθεί όχι μόνο «λόγω» αλλά και «πράξει».

Ο στόχος μας είναι στο τέλος της πενταετίας να έχουμε τη δυνατότητα  να παρουσιάσουμε μια διαφορετική Ερμιονίδα, αναβαθμισμένη, αντάξια της μακραίωνης ιστορίας της.

Μέχρι τότε όμως έχουμε πολλή και σοβαρή δουλειά να κάνουμε.

Επικεντρωνόμαστε λοιπόν στο έργο που θα επιτελέσουμε διότι οι πολίτες γι’ αυτό πρωτίστως νοιάζονται και γι’ αυτό αγωνιούν.

Γιάννης Δημαράκης

Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας
με επικεφαλής τον Δημήτρη Σφυρή.