eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 20 Μαΐου 2014

''ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ: Σφυρής - Γεωργόπουλος στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών της Ερμιονίδας. ''

<< ΜΕ 375 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ...ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ >>

3.116 ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΕΝΑΝΤΙ 2.741 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς προτίμησης.

Ήταν μια εκλογική μάχη η οποία αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες της Ερμιονίδας.

Έξι Συνδυασμοί και περισσότεροι από 370 Υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι (!), μετείχαν στην πολύμηνη προεκλογική περίοδο της περιοχής μας και διεκδίκησαν την ψήφο των Ερμιονιδέων.
Πλέον μετά την Λαϊκή ετυμηγορία τις 18ης Μαΐου,οι Επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας και της Δυνατής Ερμιονίδας, Δημήτρης Σφυρής και Γιάννης Γεωργόπουλος αντίστοιχα, θα 'αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, "στις 25 Μαΐου, όπου χιλιάδες ψηφοφόροι αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν το νέο Δήμαρχο της Ερμιονίδας για την επόμενη πενταετία.

 Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών (κλικ εδώ http://ekloges.ypes.gr/may2014/dn/public/index.html#{"page":"level","params":{"level":"dhm_d","id":"9235"}}), τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Δημοτικών Εκλογών της Ερμιονίδας ήταν τα εξής:


1. Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας;Ποσοστό 34,83% και 3.116 ψήφοι.
2. Δυνατή Ερμιονίδα; Ποσοστό 30,64% και 2741 ψήφοι.
3. Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας: 19,68% και 1761 ψήφοι.

4. Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας: 9,37% και 838 ψήφοι.
5. ΡΙΚΕΡ-Συμμετοχή: 4,11 % και 368 ψήφοι.
6. Λαϊκή Συσπείρωση: 1,36% και 122 ψήφοι.

Στις κάλπες των 27 εκλογικών τμημάτων της Ερμιονίδας, προσήλθαν 9156 ψηφοφόροι από τους 12.821 εγγεγραμμένους με την συμμετοχή των πολιτών να ανέρχεται στο ποσοστό του 71,41%.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τις σταυροδοσίες των Υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία και πληροφορίες του Εικονοσκοπίου και μια πρώτη γεύση από την
παράταξη του Δημήτρη Σφυρή, προηγούνται οι Άρης Δημαράκης, Γιάννος Πάλλης, Γιάννης Ρούσης, Πάνος Αποστόλου, Μαρία Κοτσοβού κοκ.

Από την Παράταξη του Γιάννη Γεωργόπουλου, προηγούνται σε σταυρούς οι Μανώλης Μαχαίρας, Ιωσήφ Γανώσης, Γκαμίλη-Σιάνα Ελένη, Μανώλης Φλωρής, Μιχάλης Δρουγκάνης κοκ.
Όσον αφορά την παράταξη του κ. Λάμπρου, απ ότι φαίνεται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα μετέχει με τρεις συμβούλους, οι οποίοι θα είναι εκτός από τον κ. Λάμπρου, οι Ανδρέας Κρητικός και Αντώνης Αντωνόπουλος.

Από την παράταξη του κ. Τάσου Τόκα, που κερδίζει μια έδρα, πρώτευσαν οι Γιώργος Πουλής και Λευτέρης Σαμιώτης.
Από την παράταξη του κ. Κώστα Λυμπερόπουλου, που επίσης κερδίζει μια έδρα, πρώτευσαν οι Πέτρος Πέτρου και Μαρίνα Κούτση.

Τέλος η παράταξη του κ. Στέλιου Τσίχλα, δεν κέρδισε έδρα.

Μείνετε συντονισμένοι στο "Εικονοσκόπιο".
Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ με τους σταυρούς των Υποψηφίων τόσο στις εκλογικές περιφέρειες Ερμιόνης-Κρανιδίου όσο και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.