eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Στήριξη των Αθλητικών Σωματείων από τον Γιάννη Ανδριανό, για πρώτη φορά από το 2009».


 Δελτίο τύπου στο Εικονοσκοπιο
Στο πλαίσιο της απόφασης που λήφθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός στις 10/4 για πρόσθετη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού, και σε συνέχεια της από 22/5 ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι θα ακολουθήσει η επιχορήγηση αθλητικών σωματείων, με σημερινή απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός κ. Ανδριανός, θα αποδοθεί το ποσό των 2.117.919 ευρώ ως επιχορήγηση σε αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση) και μετέχουν στα πρωταθλήματα τοπικών κατηγοριών.




Επίσης οι Αθλητικές Ομοσπονδίες ΑμεΑ (Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ομοσπονδία Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι, και Ομοσπονδία Κωφών) θα λάβουν συμπληρωματική τακτική επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ, που προστίθενται στην αρχική επιχορήγηση ύψους 1.020.000 ευρώ.



Τέλος, στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων συμπεριλαμβάνονται επιχορηγήσεις προς αθλητικά σωματεία τα οποία εκ παραδρομής των οικείων αθλητικών ομοσπονδιών δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων της ΓΓΑ (Δεκέμβριος 2013).