eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

'' COMPLETE ACROPOLIS: Παγκόσμια Εκστρατεία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα -Ρεπορτάζ- Εικονοσκόπιο ''

Μια ομάδα νέων ανθρώπων, με επικεφαλής, τη Ναυπλιώτισσα, Μελίνα Τσιλιμίγκρα, μέσω του "Complete Acropolis", αγωνίζεται για έναν Ιερό και Ιστορικό σκοπό: Τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων, στην Παγκόσμια Κοιτίδα του Πολιτισμού: Την Ελλάδα....

Ρεπορτάζ για το Εικονοσκόπιο: Μίλτος Ιωαννίδης.

1816. Η Ελλάς, στενάζει κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό. Αυτό εκμεταλλεύτηκε, ένας...Λόρδος, ο Έλγιν, ο οποίος, έκλεψε και μετέφερε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.Με αποτέλεσμα, η Παγκόσμια Κοιτίδα του Πολιτισμού, η Ελλάδα, να στερείται για 198 χρόνια, μερικά από τα ωραιότερα γλυπτά, που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Εδώ και πολλά χρόνια, οι φωνές για να επιστρέψουν οι Καρυάτιδες στο "σπίτι" τους, πληθαίνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.Ειδικά μετά τα εγκαίνια ενός από τα πιο σύγχρονα Μουσεία του κόσμου: Αυτό της Ακρόπολης.Το Βρετανικό Μουσείο μάλιστα, προθυμοποιήθηκε να...."δανείσει" για λίγο (!), τα γλυπτά που ΔΕΝ της ανήκουν, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με την....προϋπόθεση(!!!!) η ελληνική κυβέρνηση να... αναγνωρίσει το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους στο Μουσείο του Λονδίνου.Αίτημα που προφανώς και απορρίφθηκε.
Αναπάντητο βέβαια έμεινε το ερώτημα από πότε προθυμοποιείσαι να δανείσεις κάτι που δεν σου ανήκει, αλλά αυτό βέβαια είναι δευτερεύουσης σημασίας, μιας και αυτό που είναι μείζων ζήτημα ετούτη την ώρα, είναι ο επαναπατρισμός των αγαλμάτων, στην Κοιτίδα του Πολιτισμού:Την Ελλάδα...
H εκστρατεία με μπροστάρισσα την Μελίνα Τσιλιμίγκρα
Εδώ και λίγο καιρό, έχει ξεκινήσει μια ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, με έναν και μόνο στόχο: Την επιστροφή των Μαρμάρων.
Επικεφαλής και μπροστάρισσα αυτού του Ιερού για την Πατρίδα μας (και όχι μόνο), εγχειρήματος, είναι η Ναυπλιώτισσα, Μελίνα Τσιλιμίγκρα.Μαζί της από την πρώτη στιγμή, νέες και νέοι, ανέλαβαν την προώθηση και την διάδοση αυτού του εγχειρήματος, το οποίο σταδιακά, απέκτησε συνοδοιπόρους σε όλο τον Κόσμο.
Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πάνω από 2500 μέλη, μιλούν γι αυτή την "εκστρατεία", στο Facebook ενώ όλο και περισσότεροι, σχολιάζουν τα βίντεο στο Youtube, τα οποία αφορούν το "Complete Acropolis" και ακόμη περισσότεροι, αυτοί που στέλνουν φωτογραφίες, από κάθε γωνιά της γης, με το εν λόγω αίτημα το οποίο εκτός από σύνθημα στα χείλη, είναι πια σκοπός ζωής, όλων αυτών των ανθρώπων, που πέρα και πάνω από "χρώματα" και "πολιτικές ταμπέλες", τους ενώνει το πάθος και η αγάπη για την Πατρίδα και τον Πολιτισμό της!
Καλύτερα: Έχουν κατορθώσει μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, να ευαισθητοποιήσουν και ανθρώπους απ όλο τον κόσμο!"Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τον σκοπό μας", λένε με μια φωνή και προσκαλούν σε αυτή την εκστρατεία επιστροφής των Μαρμάρων, όσες και όσους, επιθυμούν να βοηθήσουν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το τεράστιο εγχείρημα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται χωρίς σπόνσορες ή χρηματοδότες!"Ο μόνος μας χορηγός, είναι η αγάπη μας γι αυτό που κάνουμε", θα μας πει η Μελίνα Τσιλιμίγκρα, επικεφαλής της εκστρατείσς του
"Complete Acropolis".
Πως μπορώ να συμβάλλω;
Όπως προαναφέραμε, όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ενεργά και να βοηθήσει, τα παιδιά του "Complete Acropolis", δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει σαν "σύμμαχο" τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η σελίδα στο Facebook,έχει τίτλο:
"Complete_Acropolis - Marbles Unchained" ενώ πολύτιμες πληροφορίες δίνονται και στο ιστολόγιο "completeacropolis.blogspot.gr".
Ακόμη, στον δημοφιλή ιστότοπο του Youtube, υπάρχουν σποτάκια, τα οποία έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες views, απ όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα, η αισιοδοξία για την εκπλήρωση του στόχου της εκστρατείας που μόλις ξεκίνησε, να είναι διάχυτη....
Δείτε....