eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ποιος έφτιαξε (ποιος πλήρωσε;) τις παιδικές χαρές;

  email στο Εικονοσκοπιο
Διαβάζοντας τελευταία  ο πολίτης της Ερμιονίδας τις ανακοινώσεις μιας δημοτικής παράταξης (ΔΗΣΥΕΡ) για το έργο της κατά την περίοδο 2006-2010 στον τ. Δήμο Κρανιδίου καθώς και την παρέμβαση άλλης (νέας) παράταξης γι’ αυτό το θέμα, αν δεν κινδυνεύει να μπερδευτεί, τουλάχιστον θ’ απορήσει:

Οι εκλογές που θα γίνουν σε δύο μήνες είναι για την περίοδο 2014-2019 ή μήπως για την περίοδο 2010-2014? Μα αυτές φίλοι μου έγιναν και το αποτέλεσμα τους αρεστό η όχι σε οποιονδήποτε, καταγράφηκε και δεν αλλάζει. Τώρα κρίνεται η παρούσα κατάσταση –η οποία από την πλευρά μας δεν κρίνεται θετικά- και πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. 

Η κοινωνία που συνθλίβεται και τα βγάζει δύσκολα πέρα, καθώς και οι συνθήκες που την διέπουν οικονομικές, πολιτικές δεν έχουν καμία σχέση με το τόσο… μακρινό 2010. Ακόμα και οι επικοινωνιακές προτάσεις του τύπου κάναμε αυτό η φιάξαμε το άλλο μοιάζουν τόσο ξύλινες και ξένες όταν οι πολίτες ζουν αυτή την πραγματικότητα και βλέπουν γύρω τους. Σήμερα χρειάζεται απάντηση στα μεγάλα ζητήματα με όρους 2014-2019 και παραπέρα.Τι πρέπει να γίνει και πως θα πραγματοποιηθεί για να ξεφύγουμε από το τέλμα. Πως θα λειτουργήσει αποτελεσματικά ο Δήμος προς όφελος του πολίτη, να είναι καθαρή η περιοχή, να έχει νερό σε επάρκεια, το περιβάλλον προστατευμένο, να γίνουν υποδομές που λείπουν. Πως θ’ αξιοποιηθεί όσο είναι δυνατόν  κάθε  πόρος υλικός και ανθρώπινος. Αυτό είναι το διακύβευμα! Όλα τ' άλλα είναι επιστροφή στο παρελθόν.
Κώστας Π. Λυμπερόπουλος
Επικεφαλής Ρι.Κ.Ερ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας