eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ : Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Οι καθημερινές εξελίξεις , με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται πιο ρευστό από ποτέ, διαμορφώνουν μια νέα δυναμική στην πρόταση για το τι Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε και δημιουργούν την αδήριτη ανάγκη για κάτι διαφορετικό, κάτι το αλλιώτικο, πάντα στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας με την...
... αλλαγή νοοτροπίας να παίζει σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα στη διαμόρφωση ενός νέου σκηνικού.

Σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η κρίση είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και  κοινωνική με τις αξίες και την ηθική να έχουν αλλοιωθεί σε μέγιστο βαθμό.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη θέση των αντιπροσωπευτικών πολιτικών θεσμών, τόσο ως προς την   σημασία που έχει για τους πολίτες, όσο και ως προς την  προσφορά  της  στο κοινωνικό σύνολο.

Καλείται ,σήμερα λοιπόν , να ανταπεξέλθει  θεσμικά  στο  σκοπό που της έχει κατοχυρώσει  ο νομοθέτης  στο άρθρο 102 του Συντάγματος, ως οργανισμών που ασκούν τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

  H αποτελεσματική  λειτουργία του Δήμου η οποία  θα δώσει διέξοδο ιδίως σε θέματα  κοινωνικής πολιτικής ,σε αυτές τις συνθήκες, απαιτούν παρεμβάσεις με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα.

 Στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαίου του 2014 το θεμελιώδες ζήτημα είναι αν θα μπορέσουμε να έχουμε μια αυτοδιοίκηση που θα μπορέσει να παίξει κεντρικό ρόλο στην αλλαγή του κλίματος γίνοντας αρωγός στην αναπτυξιακή διαδικασία που έχει ανάγκη ο τόπος στη μεταβατική εποχή.

Ποια αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε και τι τοπικά προγράμματα θα παρουσιαστούν, ώστε η τοπική κοινωνία να μπορέσει να βγει όσο γίνεται πιο γρήγορα από αυτή την κρίση και εκεί ο ρόλος της αυτοδοίκησης πρέπει να είναι καθοριστικός, με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους με πολλή όρεξη για δουλειά ώστε να δώσουν ζωντάνια στη διαχείριση των κοινών .

Οι εκλογές πρέπει να είναι η καμπή που θα ξαναβρεί η αυτοδιοίκηση τον χαρακτήρα της.. Η αλλαγή νοοτροπίας σε τοπικό επίπεδο, μπορεί να συμβάλλει σε μια διαφορετική αντίληψη για την, από δω και πέρα, συμμετοχή στα κοινά.

Η συγκρότηση δημοκρατικών ,προοδευτικών ψηφοδελτίων με στόχο το κοινό καλό και το μέλλον των παιδιών μας είναι περισσότερη επιτακτική από ποτέ.

Καλούμαστε να δώσουμε την μάχη για αυτά που οραματιζόμαστε  συμμετέχοντας ως ενεργοί πολίτες  στις πολιτικές διαδικασίες   χωρίς αδιαφορία για  τα θέματα που αφορούν το Δήμο μας.

  Ο ενεργός πολίτης,  , είναι ο υπεύθυνος πολίτης, που είναι ενημερωμένος, ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία.  

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν για πολύ κοντινά τους ζητήματα.

Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουμε είναι συμπολίτες μας,  άνθρωποι της διπλανής πόρτας, και τα συγκεκριμένα ζητήματα της καθημερινότητάς μας είναι αυτά για τα οποία θα αποφασίσουμε τον προσεχή Μάιο.

Τάσος  Τόκας   

Επικεφαλής  της

ΝΕΔΥΠΕΡ