eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

''ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, το βασικό πλαίσιο της τουριστικής πρότασης για την Αργολίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας. Κεντρικός εισηγητής ήταν ο νέος Επιστημονικός Συνεργάτης του Επιμελητηρίου & Υπεύθυνος Υλοποίησης του Έργου κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης, Γενικός Διευθυντής της DASC Branding, ο οποίος έκανε αναλυτική....
παρουσίαση του σχεδίου δράσης της στρατηγικής για το χτίσιμο ενός σύγχρονου τουριστικού branding της περιοχής.


   Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δημοτικών Αρχών της Αργολίδας, των εμπορικών συλλόγων, των συλλόγων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος και πλήθος επαγγελματιών του τουριστικού τομέα ενώ απηύθηναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κ. Τάσος Λάμπρου και ο Λιμενάρχης Ναυπλίου κ. Σπύρος Μαρίνος. Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος ο οποίος καλωσόρισε τη νέα αυτή δράση και τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή της Διοίκησης έχει σκοπό να συνενώσει όλες τις δυνάμεις της περιοχής, ώστε να συνεργαστούν από κοινού με συντονισμένες δράσεις που θα αποφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού στο σύνολο της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.


   Από τη μεριά του ο νέος σύμβουλος Τουρισμού κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης αναφέρθηκε στη σημασία αυτού του τολμηρού εγχειρήματος για τη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας που αποτελεί την πλέον σύγχρονη προσέγγιση του τουριστικού marketing, ενώ αποτελεί σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα όπου κυριαρχεί η διάσπαση και ο πολυκερματισμός δράσεων.


   Το σύνολο των εκπροσώπων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενεργοποίησης συνεργατικών δομών και στη σημασία του τουρισμού για την τοπική οικονομία της Αργολίδας, ενώ δήλωσαν κατ' επανάληψη την ισχυρή βούληση τους να στηρίξουν το έργο και τη λειτουργία του φορέα προκειμένου να αρχίζουν να διαφαίνονται άμεσα τα θετικά αποτελέσματα.